Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preobražaj mladog igrača

"Čovjek zvani posudba” eksplodirao pod Kovačevim vodstvom

Ante Rebić
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
21.10.2017.
u 14:20

Ante Rebić s tri je pogotka u njemačkom prvenstvu ove sezone čak ubojitiji i od zvijezde Hoffenheima Andreja Kramarića (3-2)

Kad govorimo o novom uzletu karijere Ante Rebića (24), kao najveći doseg nameće se činjenica da je robusni Imoćanin prvi put nakon odlaska iz Splita 2013. godine uspio spojiti dvije sezone u istome klubu.

Nakon potucanja po Italiji, u Fiorentini i Veroni, pa i neuspješne epizode u Leipzigu, “čovjek zvani posudba”, koji ni u jednom od spomenutih klubova nije ostvario više od deset nastupa, napokon se usidrio u Frankfurtu i pod vodstvom Nike Kovača naprosto eksplodirao.

Postao je zreliji, stabilniji

Tako je Rebić kod Nike prikupio sad već impresivnih 30 nastupa u Bundesligi te izgradio status jednoga od najznačajnijih protagonista Eintrachta, što će mu sljedećega tjedna priskrbiti status A-reprezentativca.

Proći će tako (do prve utakmice s Grcima) gotovo dvije i pol godine od posljednjega Rebićeva pojavljivanja u kockastom dresu, naravno opet pod dirigentskom palicom Nike Kovača, koji mu je tog 12. lipnja 2015. godine u Splitu dao cijelo drugo poluvrijeme protiv Talijana.

Nažalost, ta se utakmica ne pamti ni po čemu drugome nego po famoznoj svastici, pa je i Antina dionica potpuno pala u zaborav.

U čemu je tajna Rebićeva preobražaja u dresu Eintrachta, pitamo bliskoga Kovačeva suradnika i prijatelja Vatroslava Mihačića, čovjeka koji je bio dio Nikina stožera u reprezentaciji.

– Ante je nesumnjivo zreliji, stabilniji, očito mu odgovara sredina u kojoj se zatekao. Naravno, sve je povezano i s trenerovim povjerenjem u njega, što često ranije nije bio slučaj, pa onda i Ante ima povjerenja u svoga šefa, što ga čini sigurnijim, samopouzdanijim – kaže Mihačić i dodaje:

– Kod Ante je problem bila i emocionalna nestabilnost, sve uzrokovano statusom u momčadi. No sada se očito osjeća mnogo bolje kada zna da je šef čvrsto iza njega. Rekao bih da je u sličnoj fazi kao kada je igrao za RNK Split i tamo iskazao sav svoj potencijal. To čime raspolaže Ante Rebić, ti njegovi fizički kapaciteti apsolutno su materijal za reprezentaciju.

Ante Rebić
1/6

Ante Rebić s tri je pogotka u njemačkom prvenstvu ove sezone čak ubojitiji i od zvijezde Hoffenheima Andreja Kramarića (3-2) te je uz Francuza Sebastiena Hallera najbolji strijelac Eintrachta. U njemačkom časopisu Kicker (raspon 5 do 1) ima prosjek ocjena 3,08, nasuprot Kramarićevih 2,86, a jednako kao primjerice Arjen Robben u Bayernu. Usto, Rebić je nakon finskoga vratara Hradeckog (3.00) drugi najbolje ocijenjeni igrač Eintrachta, sedmoplasirane momčadi Bundeslige.

Perišić lijevo, Rebić desno

Kada su Niku Kovača pitali zašto toliko inzistira na Rebićevu dolasku iz Fiorentine, naš je trener dao jednostavan odgovor:
– S Antom dobivamo brzinu i nepredvidljivost u igri.

Na isti način očito razmišlja iz izbornik Dalić, tražeći ‘eksplozivnu napravu’ na desnoj strani našega napada, pandan Ivanu Perišiću na suprotnoj strani. Iako, Ante Rebić nije jedini naš nogometaši takvoga profila u Bundesligi. U Stuttgartu se sjajno razvija krilo neslućene razorne moći, tehnike i brzine – Josip Brekalo...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije