Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pobjeda Milana kod Juventusa

Potez utakmice: Pogledajte Rebićev sjajan gol udarcem s više od 20 metara

Ante Rebić
Foto: JENNIFER LORENZINI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
09.05.2021.
u 22:51

Ante Rebić je u 66. minuti ušao u igru kako bi zamijenio ozlijeđenog Zlatana Ibrahimovića

U derbiju 35. kola talijanske Serie A nogometaši Milana svladali su Juventus s uvjerljivih 3-0 (1-0) na gostovanju u Torinu, a sjajan pogodak postigao je hrvatski reprezentativac Ante Rebić.

Milan je poveo u završnici prvog poluvremena, kad je mladi Španjolac Brahim Diaz preciznim udarcem pogodio gornji lijevi kut vrata Juventusa. U 58. minuti je Kessie mogao udvostručiti vodstvo Milana, ali je Szczesny obranio loše izveden kazneni udarac.

Ante Rebić je u 66. minuti ušao u igru kako bi zamijenio ozlijeđenog Zlatana Ibrahimovića, a u 78. minuti se hrvatski reprezentativac pobrinuo za potez utakmice. Sjajnim udarcem s više od 20 metara pogodio je lijeve rašlje za 2-0. Pogodak pogledajte ovdje.

U 82. minuti je konačnih 3-0 postavio Fikayo Tomori na ubačaj Calhanoglua.

Milan je nakon deset godina došao do prve prvenstvene pobjede nad Juventusom u Torinu, a to mu je donijelo skok na treće mjesto prvenstvene ljestvice i bodovno izjednačenje (72) s drugoplasiranom Atalantom. Četvrti je Napoli sa 70 bodova, a Juventus je peti sa 69 i ugrožen mu je plasman u Ligu prvaka. Vodeći Inter s 85 bodova je već prije osigurao naslov prvaka.

Nogometaši Rome s uvjerljivih su 5-0 svladali Crotone, iako su gosti i budući drugoligaši uspjeli sačuvati mrežu prvom poluvremenu. No, u drugom su se po dvaput među strijelce upisali Borja Mayoral (47, 90) i Lorenzo Pellegrini (70, 73), a jednom Henrikh Mkhitarjan (78).

Nogometaši Atalante svladali su na gostovanju Parmu s 5-2. Malinovsky (12) i Pessina (52) su donijeli dva gola prednosti Atalanti. Muriel je u 77. minuti postigao treći pogodak za goste, na asistenciju hrvatskog reprezentativca Marija Pašalića, koji je ušao tridesetak sekundi prije toga. Muriel je bio strijelac i u 86. minuti, a konačnih 5-2 postavio je Mirančuk u trećoj minuti sučevog dodatka. Za Parmu su strijelci bili Brunetta (78) i Sohm (88).

Boško Šutalo je ostao na klupi za pričuve Atalante.

Verona i Torino su odigrali 1-1. Vojvoda je doveo Torino u vodstvo u 85. minuti, a za domaće je izjednačio Dimarco tri minute poslije. Nikola Kalinić je odigrao cijelu utakmicu za Veronu i zaradio žuti karton. Vratar Ivor Pandur bio je nemoćan kod pogotka Vojvode.

Gosti su u nedjelju ostvarili još dvije pobjede. Cagliari je slavio kod Beneventa s 3-1 ostvarivši vrijednu pobjedu u borbi za opstanak u Serie A, dok je Sassuolo pobijedio s 2-1 na gostovanju u Genovi. Milan Badelj je odigrao cijelu utakmicu za Genou, a Marko Pjaca je u igru ušao u 75. minuti te asistirao za pogodak Zappacoste u 85. minuti, kojim su domaćini samo smanjili zaostatak, nakon što su Raspadori (14) i Berardi (66) donijeli dva pogotka prednosti Sassuolu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije