Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZI

Ante Kostelić objavio: Ivica se više ne bu skijal...

Foto: Igor Kralj/Pixsell
29.09.2017.
u 12:50

Pred medije su ovaj put izišli Leona Popović, Ida Štimac, Filip Zubčić i Natko Zrnčić Dim, a prvi put nije bilo najveće domaće skijaške zvijezde Ivice Kostelića.

Nakon što su obavili sistematske preglede, najbolji hrvatski skijaši izašli su u Poliklinici Aviva pred novinare. Ustanova je to koja se već deset godina brine o zdravlju skijaša (i nekih drugih sportaša) pa direktor skijaške reprezentacije Vedran Pavlek nije govorio o poslovnom odnosu nego o prijateljstvu. Pred medije su ovaj put izišli Leona Popović, Ida Štimac, Filip Zubčić i Natko Zrnčić Dim, a prvi put nije bilo najveće domaće skijaške zvijezde Ivice Kostelića.

Kako nam je rekao njegov otac Ante (koji se sada brine o braći Kolega): “Ivica se više ne bu skijal.”

Premda je direktor Pavlek najavio da ćemo tek sljedećih mjeseci čuti što će raditi Ivica, jasno je da u Svjetskom kupu i na Zimskim olimpijskim igrama neće nastupiti. Jer, da to planira, sada bi bio na nekom ledenjaku, a ne na jedrenju.

Gips na novom zadatku

No, zato se njegov otac Ante bavi braćom Kolega, za koje i sam kaže da su vrlo talentirani.

– Ante je u punom pogonu sa Samuelom i Eliasom i to je njemu novi izazov. To mu je nova mladost, nova motivacija. Kao da ga je to pomladilo nekoliko godina. Neki dan mi je kazao da je pao kod “abručanja” i da je morao izostati s treninga čak jedan dan, što se nije dogodilo valjda posljednjih deset godina – kazuje Pavlek koji se nada da će Hrvatska na predstojećim ZOI u Pyeongchangu nastupiti s najmanje šest do osam skijaša:

FIS je promijenio olimpijske kvote i one sada preferiraju velike nacije, one s velikim brojem skijaša. Mi, za sada, za alpsko skijanje imamo kvotu od pet, no pokušat ćemo kroz prvi dio sezone u Svjetskom kupu i drugim utrkama izboriti se za šest do osam skijaša.

Olimpijskom nastupu se nada i naša najmlađa skijašica Ida Štimac (17), no ona, ako i nastupi u Pyeongchangu, neće srušiti rekord svoje sugrađanke Ane Jelušić koja je 2002. u Salt Lake Cityju nastupila s 15 godina i dva mjeseca.

– Rekli su mi da je mlađa od mene u cijeloj povijesti ZOI bila samo neka klizačica između dva svjetska rata – kazala je Ana koja je također bila na ovom predstavljanju.

Po godinama (30), Ana bi mogla i dalje nastupati, no ona se natjecateljskim skijanjem ne bavi već pet godina pa će ovaj put u hrvatskom skijanju drukčije sudjelovati. Kako, objasnio je direktor Pavlek:

– S iskustvom rada za FIS i MOO, bit će značajno pojačanje za naš logistički tim. Ana će se baviti odnosima s javnošću.

Bit će lijepih rezultata

Ana će se brinuti o medijskoj promociji naših skijaša i skijašica, pa tako i o Leoni Popović koja će sa samo 19 godina biti vodeća i najstarija hrvatska reprezentativka.

– Nisam mislila da će se to tako brzo dogoditi. Kada sam ušla u reprezentaciju, bilo nas je pet cura. Osim mene i Ide, tu su bile još i Sofija Novoselić, Andrea Komšić i Saša Tršinski. Sofija i Andrea studiraju i skijaju u Americi, a Saša se prestala baviti skijanjem. Šteta što nije probala izboriti se za reprezentaciju, no ja je razumijem jer jedna kompletna sezona može stajati i do 60 tisuća eura, a to si ni moja obitelj ne bi mogla priuštiti – kazala je mlada Mrkopaljka.

Najstariji među našim skijašima jest Natko Zrnčić Dim (31) koji je dio ljeta proveo na pripremama u Čileu. Natko je prošao mukotrpnu rehabilitaciju koja mu je “otela” cijelu prošlu sezonu, pa je na snijeg stao tek u svibnju. Mnogo više na snijegu prošle godine bio je naš najbolji veleslalomaš Filip Zubčić koji se pak nada plasmanima u top 10.

– Ovaj naraštaj uspješno stasava pa nisu nemoguća rezultatska iznenađenja koja neće biti samo ulazak u top 30. 

 

Komentara 16

KO
kodifan
14:08 29.09.2017.

sretno Ivice..puno si dao za Hrvatski sport...hvala ti

Avatar Gump, Forrest
Gump, Forrest
15:52 29.09.2017.

Skijati nije povratan glagol, kao ni sjediti ili leći. A bilo bi lijepo da je Ivica to sam objavio, a ne ovako...

Avatar kaznitelj
kaznitelj
16:16 29.09.2017.

Bio je i red više...daj čovječe uživaj malo u životu,jbt

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije