Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORNIK PRESUDIO

Čačić prelomio i izbacio Lovrena: U reprezentaciji nema ultimatuma

Dejan Lovren
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
12.04.2016.
u 13:34

– Nadam se da će zrelo prihvatiti ovu odluku i uvidjeti da se i najveći nogometaši prvenstveno stavljaju u službu kolektiva, a tek onda razmišljaju o sebi. Jedino je takav pristup prihvatljiv za hrvatskog reprezentativca i s takvim bi razmišljanjem za njega bilo mjesta među vatrenima u budućnosti.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić ovoga je vikenda boravio u Engleskoj gdje se, između ostaloga, susreo s reprezentativcem Dejanom Lovrenom.

Nakon toga je HNS objavio izbornikove izjave u kojima Čačić nije jasno naveo da je Lovren izbačen. No, čitajući između redaka, čini se da za braniča Liverpoola više nema mjesta u nacionalnoj selekciji.

– Razgovarali smo iskreno i otvoreno o njegovu statusu u reprezentaciji, utakmici u Mađarskoj, pa i o intervjuu u kojem je izrazio svoje nezadovoljstvo i postavio određene ultimatume.

Izbornik Čačić od početka mandata obilazio je reprezentativce i detalje tih razgovora ne dijeli s javnošću.

– Smatram da je gentlemanski da ti pojedinačni razgovori ostanu između sudionika i da se to ne iznosi u medije i pred javnost. Iako je razumljiv interes medija za ovu situaciju, detalji o kojima smo razgovarali trebaju ostati između nas.

Ipak, Čačić naglašava ono najvažnije.

– Rekao sam već pri inauguraciji na izborničku poziciju da je hrvatska reprezentacija ispred svakog pojedinca. Od tog stajališta neću odstupiti ni za koga. U hrvatskoj svlačionici nema mjesta ultimatumima, mora postojati respekt prema hrvatskom dresu, suigračima i izborniku. Time sam sve rekao.

Izbornik naglašava kako Lovren ovu situaciju može i pozitivno iskoristiti.

– Pred Dejanom su najbolje nogometne godine. Igra dobro u Liverpoolu i želim mu da tako i nastavi. Nadam se da će zrelo prihvatiti ovu odluku i uvidjeti da se i najveći nogometaši prije svega stavljaju u službu kolektiva, a tek onda razmišljaju o sebi. Jedino je takav pristup prihvatljiv za hrvatskog reprezentativca i s takvim bi razmišljanjem za njega bilo mjesta među vatrenima u budućnosti.

Komentara 49

Avatar tgprisoje
tgprisoje
15:19 12.04.2016.

Iznad svih Hrvatska

DU
Deleted user
16:32 12.04.2016.

bravo čačiću-mora se znati tko je gazda u kući,a balonja neka odrasta i uživa u svojoj lovi

SX
sudbina x
16:43 12.04.2016.

Bravo Čačiću!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije