Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKUPLJANJE REPREZENTACIJE

Čačić: Osjećam li pritisak? Pa ja sam čitavog života pod naponom

Ante Čačić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/13
20.05.2016.
u 11:07

– Siguran sam da neće biti remećenja atmosfere. Protiv Moldavije imamo 18 igrača na raspolaganju i većina će igrati. Vidjet ćemo tko može uskočiti umjesto standardnih – kaže Čačić.

Hrvatski nogometni reprezentativci pozvani na pripreme za Europsko prvenstvo u Francuskoj okupljaju se danas u zagrebačkom hotelu As, a šef stručnog stožera Ante Čačić tim je povodom ponovno stao pred novinare i odgovarao na njihova pitanja.

– Primarno je osvježiti momčad od naporne sezone, uravnotežiti opterećenja u skladu s opterećenjima igrača tijekom sezone te kroz pripremne utakmice posložiti momčad u tehničko-taktičkom smislu, na način na koji će funkcionirati na EP-u – rekao je Čačić, prenosi stranica HNS-a.

– Priželjkujem da nam što veći broj igrača dođe zdrav, da oni koji još igraju naprave dobre rezultate i da im se održi dobro raspoloženje, da napravimo ono što smo zacrtali kroz pripreme te tako dobro zakoračimo u natjecanje u skupini. Mislim da nam nije hendikep što će nekolicina igrača doći naknadno, svi imaju takve situacije, a mi zato i jesmo Hrvatska – imamo igrače koji igraju na visokoj razini, koji čak i četvrti put zaredom mogu osvojiti Ligu prvaka – nastavio je hrvatski izbornik.

Osjeća li izbornik Čačić pritisak na početku okupljanja reprezentacije?

– Ja čitav život imam visoko podignutu ljestvicu, uvijek sam bio pod nekakvim naponom i prilagodio sam se. Posebna je čast biti hrvatskim izbornikom, mnogi to ne dožive i to me izrazito motivira – rekao je.

Hoće li pozvani igrači biti zadovoljni svojom minutažom u nacionalnoj selekciji te ulogom na pripremama za EP?

– Siguran sam da neće biti remećenja atmosfere. Protiv Moldavije imamo 18 igrača na raspolaganju i većina će igrati. Vidjet ćemo tko može uskočiti umjesto standardnih – kaže Čačić.

Bi li izostanak prolaska vatrenih u osminu finala bio neuspjeh?

– Svi bismo bili nesretni da ne prođemo skupinu, a ja bih bio najnesretniji. Tko voli svoju reprezentaciju i domovinu – a hrvatska je reprezentacija više od samog nogometa – njemu bi to teško palo. No, u nogometu se treba poklopiti mnogo čimbenika za pravi rezultat. Želim da budemo svoji, a onda uz puno poštovanje suparnika vjerujem da možemo do drugog kruga i tada je sve otvoreno – smatra izbornik.

Tko su favoriti u Francuskoj?

– Mislim da su svi pozvali najbolje igrače, one u najboljoj formi i one koji mogu dati najbolje odgovore. Njemačka kao prvak svijeta, Španjolska kao prvak Europe, zatim domaćin Francuska, moramo spomenuti Belgiju, ne smijemo zaboraviti Italiju – ima mnogo dobrih reprezentacija, a kao i uvijek, netko će i iznenaditi. Priželjkujemo da to bude Hrvatska, ali moramo ići utakmicu po utakmicu – zaključio je Čačić.

Komentara 25

RA
Rajkic
16:35 20.05.2016.

Ne shvatam baš većinu ovih komentara, sve i dá sú potpuno tačni. Ulazimo u poslednju fázu pred Euro. Ko je bio u Beču protiv Turske ili Berlinu protiv Brazila će lako shvatiti, to sú bile proslave, euforija, ponos, sreća....hrdinstvo. Nije važno ko je izbornik, to je NAŠA reprezentácia, jedna i jediná, sa svim slučajno,(ili ne baš slučajno) jedna od najboljih u Europi pa i u svijetu. Budimo ponosnim(napr. kao Škóti) i jedinstveni, zaboravimo na pojedince,(pa i negatívne) i navijajmo za jedinú nám Hrvatsku. Za pobijede

LA
like_a_boss
15:54 20.05.2016.

Ako se neko pita kako to da je Čačić lutkica kojom upravlja Mamić, dovoljno je pogledati Čačićevu biografiju. Godinama je trenirao nebitne klubove ( Inker, Zadar, Dubrava, Croatia Sesvete...) Najveći domet su mu bili Osijek i Slaven. Bio je asistent Lončareviću u Libiji, u Kamen Ingradu je izdržao 3 mj. Inter je uveo u 1. ligu pa dobio otkaz zbog očajnih rezultata odmah na početku sezone. I tu dolazi do pauze od 4 godine. Od 2007-2011.g. je praznina u biografiji jer nikog nije trenirao. Čak ga više nisu htjeli ni klubovi u koje se stalno vraćao. Nakon 4 godine neimaštine, Mamić mu nudi Lokomotivu. Jedini uvjet - slijepa odanost Mamiću, da izvršava ono što Mamić kaže, bez dodatnih pitanja. U to vrijeme su Mamiću trebali poslušni treneri, koji su imali neopravdano velike ugovore, a dio zarade su morali vraćati lopovu Mamiću ( Ivanković, Jurčić ). Čačić je pristao, a tko ne bi na njegovom mjestu ? Od tada Mamić ima savršenog potrčka koji ne postavlja pitanja, a Ante radi u njegovim klubovima ( Dinamo, Lokomotiva, Radnik Sesvete, Hrvatska reprezentacija ). Jedini izlet u klub koji ne vodi Mamić je neslavno završio, u Mariboru je vrlo brzo dobio otkaz. Dakle trener koji je 2007. praktički završio trenersku karijeru jer ga nitko nije htio, nakon 4 godine u neimaštini, postaje trener dinama i repke, i dobije brdo love za to. Nije teško shvatiti zašto liže š.upak Mamiću. Vjerovatno bi svi da smo na njegovom mjestu...

TA
tarzan
18:46 20.05.2016.

Čvrsto stojim iza tebe i iza naše voljene reprezentacije ali nažalost mora se isto reći da si ti nula od trenera i da si tu gdje jesi jer si nekome podoban

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije