Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripremni susret

Hrvatska u pripremi za Euro pobijedila San Marino 10:0 i oborila rekord!

Hrvatska - San Marino
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/11
04.06.2016.
u 22:10

Hrvatska je u prvoj pripremnoj utakmici pobijedila Moldaviju s 1:0, jedini gol zabio je Andrej Kramarić, a danas je bila raspucanija

Hrvatska nogometna reprezentacija u posljednjoj je pripremnoj utakmici prije Europskog prvenstva pred četiri tisuće gledatelja na Rujevici u Rijeci pobijedila San Marino 10:0. Iako je izbornik Čačić najavio da ćemo u tom susretu pokušati uigrati obranu (!?), to se nije dogodilo jer jedna od najslabijih reprezentacija svijeta gotovo da nije prešla centar, ali zato su se naši raspucali. Čačićevi izabranici bili su izuzetno rasploženi i do vrha napunili mrežu gostiju, podigli si samopouzdanje uoči puta u Francusku i oborili rekord. Ovo nam je, naime, najuvjerljivija pobjeda i povijesti!

Ćorluka ima problema

Ante Čačić odlučio je izvesti najjači sastav i vjeruje se da bi on trebao zaigrati i protiv Turske na otvaranju EP-a. Za mnoge će možda biti iznenađenje Badelj koji je ušao umjesto Brozovića, ali na pripremama se dalo naslutiti da Čačić to sprema. Na teren su tako trebali istrčati Subašić - Srna, Ćorluka, Vida, Strinić - Badelj, Modrić - Pjaca, Rakitić, Perišić - Mandžukić, ali je na zagrijavanju Ćorluka osjetio zatezanje u aduktoru pa je ipak u igru upao Schildenfeld.

Hrvatska je nasrnula od samog početka, Luka je odlično dirigirao igrom, ali u prvih 20 minuta nismo uspjeli slomiti otpor San Marina koji je parkirao tri autobusa pred svoj gol. No, onda je Pjaca zabio za 1:0, a već pet minuta kasnije na semaforu je pisalo 3:0 - zabili su Mandžukić i Srna.

Foto: Ilustracija - Nel Pavletic/PIXSELL

Drugi neizdrživi val za San Marino dogodio se od 36. do 40. minute, mandžo je zabio još dva gola, a u strijelce se upisao i Perišić. Mandži je to bio prvi hat-trick u reprezentaciji

- Igramo odlično, igrači su prilično raspoloženi i pridržavaju se zamišljenog. Malo nam je trebalo da slomimo otpor, ali onda se otvorilo, kazao je pomoćni trener Ante Miše i otkrio da u drugom dijelu odmah Kovačić ulazi umjesto Modrića.

Srna se oprostio

Nakon samo pet minuta igranja u nastavku Rakitić je zabio za 7:0, a do kraja susreta zablistao je Nikola Kalinić koji je u igru ušao umjesto Mandžukića. I on je postigao hat-trick, a posebno atraktivan bio je gol za 10:0, zabio ga je petom. Hrvatska je tako pod vodstvom Čačića i dalje neporažena, a ovo joj je bila rekordna pobjeda. Dosad smo sa 7:0 pobijedili Australiju i Andoru, a sada će susret sa San Marinom ući u povijest.

Čačić je ovim susretom zasigurno podignuo atmosferu i samopoudanje, a odlično su igrali Modrić, Perišić, Pjaca, Mandžukić, Kalinić te kapetan Srna koji se tako s golom i asistencijom oprostio od domaće publike. Naime, kako je nakon Eura najavio povlačenje iz reprezentacije, ispada da mu je ovo posljednja utakmica na domaćim travnjacima.

>>Čačić objasnio zašto nije igrao Ćorluka: Nismo željeli ništa riskirati

>>Izaberite najboljeg hrvatskog desnog beka u povijesti Eura!

>>Zlatko Kranjčar: Čačić je neovisan i ne treba pravdati svoj popis za Euro

>>Sergio Ramos: Hrvatska može biti iznenađenje Europskog prvenstva!

Komentara 115

CR
Crafter
21:06 04.06.2016.

Za sve koji pametujete i ismijavate vlastitu reprezentaciju,samo ću reći....1998,zadnji test prije Eura,Hrvatska-Australija 7:0...mjesec dana kasnije??? 3. na svijetu! Pozdrav mrziteljima ma gdje god bili

ST
strsljen2013
21:05 04.06.2016.

Perišić standardno, odlično, fantastičan.

BR
braveheart11
22:08 04.06.2016.

gospodin Jovanovic je napustio tribine iz protesta zbog nosenja HR dresova i isticanja HR barjaka. Molim da nas prijavite jer ovo vise nema smisla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije