Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'PROBLEMI'

ANKETA Trebaju li 'kauboji' odjahati u povijest? Navijači ljutiti zbog nadimka rukometaša

Slalvlje hrvatskih rukometaša protiv Njemačke
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/25
20.01.2020.
u 09:32

Hoće li se u slučaju mogućeg dočeka pojaviti pred navijačima u kaubojskim šeširima u skladu sa svojim nadimkom kauboji? I je li taj njihov nadimak po guštu navijača? Ova se rasprava razvila i na Redditu

Hrvatski rukometaši još jednom su oduševili navijače i na ovom Europskom prvenstvu neokrznuti su došli do polufinala. Ostaju još susreti protiv Češke i Španjolske, a bilo bi sjajno u Švedsku otići sa svim pobjedama

Euforija je bila vidljiva u Grazu, a nakon pobjede protiv Njemačke u Beču ne treba ni prepričavati kako su slavili hrvatski navijači. Dovoljno je pogledati videozapis s mjesta događaja. 

>>> Pogledajte kako su navijači proslavili veliku pobjedu nad Njemačkom

Sada Hrvatska može mirno jurišati prema, nadamo se, zlatnoj medalji, a to bi bila treća pod vodstvom Line Červara, ukupno sedma. 

Naravno, teško je očekivati da bi i u slučaju zlata naši rukometaši imali doček poput nogometaša, ali da bi ih dočekalo više desetaka tisuća ljudi, u to ne treba sumnjati

Hoće li se u slučaju mogućeg dočeka pojaviti pred navijačima u kaubojskim šeširima u skladu sa svojim nadimkom kauboji? I je li taj njihov nadimak po guštu navijača? Ova se rasprava razvila i na Redditu gdje su se hrvatski navijači podijelili u dvije grupe – oni koji smatraju da je to dobar nadimak iako Hrvatska nema veze s kaubojima i oni kojima više odgovara nadimak pakleni. Naravno, nekoliko je iznimaka kojima je ili svejedno ili im nijedan ne odgovara, a izdvajamo samo neke od komentara. 

Korisnici su upitani je li naziv kauboji za hrvatske rukometaše napokon nestao iz uporabe?

"Nažalost ne, čuo jučer na radiju", glasio je komentar koji je prikupio i najviše lajkova, a to nešto i govori i o tome kako se navijači osjećaju kada je u pitanju taj nadimak. 

"Naziv je jedno vrijeme bio i Pakleni, tako da su Kauboji mila majka."

"Pakleni im je bio nametnut od medija kao alternativa Vatrenima kad su osvojili SP 2003. A bila je i pjesma 'Hej, hej Pakleni u boj, nek svi drhte kada krene stroj...'"

"Rukometaši su htjeli imati vlastiti identitet i osmislili su to kauboji."

"Pa, koliko znam, zato su i promijenili, previse edgy za ovo podneblje. Ali i dalje bolje Pakleni nego ovo sad. Ekvivalentno tome da se ekipa Japana zove senjski uskoci."

"Slažem se da Kauboji ne stoji nikako, ali Pakleni mi je ipak jadnije."

"Dok su bili pakleni, sve su osvajali...."

"Ne znam, meni je naziv skroz okej. Ne mora on ništa predstavljati povijesno kao što za većinu američkih momčadi njihovi nadimci i imena ne znače ništa posebno. A to što će dečki nositi koji kaubojski šešir na glavi kada se vrate s medaljom u Hrvatsku svaka im čast i ne vidim razloga za brisanje i omalovažavanje repke. Tako da što se mene tiče naprijed kauboji, naprijed vatreni, naprijed barakude i naprijed zaprešićke divlje svinje."

"Ne omalovažava nitko reprezentaciju, njihov trud ili rezultate, nego ta očajno glupa imena/nazive."

Cijelu raspravu pročitajte OVDJE.

>>> Pogledajte što je Lino Červar rekao medijima dan nakon pobjede nad Njemačkom

 

 

Komentara 52

HE
herojulice
10:11 20.01.2020.

Pa uz Hrvatskog sokola, SOKOLOVI bi bilo primjerenije nego nekakvi američanski nazivi.

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
10:35 20.01.2020.

Ahahaaaha samo nek se vrate s medaljom pa ma kako se već zvali 😄😄

DU
Deleted user
10:08 20.01.2020.

Smeta, smeta. Samo patite, mi uživamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije