Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLADA PANIKA

Anketa pokazala drastično stanje: Japanci ne žele olimpijske igre!

Olimpijske igre
Reuters/PIXSELL
12.04.2021.
u 14:37

Guvernerka Tokija može odrediti kraće radno vrijeme barova i restorana, zajedno s kaznama za prekršitelje i naknadom za one koji to poštuju.

Više od 70 posto anketiranih Japanaca traži otkazivanje ili novu odgodu Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju, pokazalo je istraživanje japanske agencije Kyodo News nešto više od 100 dana prije planiranog početka igara.

Istraživanje je pokazalo da 39,2 posto želi otkazivanje Igara, a 32,8 posto njihovu odgodu. Samo 24,5 posto ispitanika želi da se najveći svjetski sportski događaj odvija prema rasporedu.

Čak 92,6 posto anketiranih stahuje kako bi održavanje OI i POI moglo izazvati novi val pandemije koronavirusa, a oko 60 posto je nezadovoljno napredovanjem i distribucijom cijepljenja protiv Covid-19. Do sada je samo 0,4 posto Japanaca potpuno cijepljeno.

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) i japanski organizatori morali su zbog pandemije koronavirusa odgoditi Olimpijske igre u Tokiju 2020 za godinu dana, a uvodna svečanost Olimpijskih igara tako je zakazana za 23. srpnja.

Tokio je 12. travnja započeo jednomesečno razdoblje strožih mjera kako bi se spriječila pojava četvrtog vala infekcija COVID-19. Nakon što je povišena razina upozorenja, guvernerka Tokija može odrediti kraće radno vrijeme barova i restorana, zajedno s kaznama za prekršitelje i naknadom za one koji to poštuju.

Pozvala je stanovnike da izbjegavaju putovanja koja nisu nužna i da se pridržavaju društvene distance.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije