Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Podržavate li elitnu Superligu? Već ju stvaraju, a UEFA i dalje 'luduje' i prijeti

Premier League - Arsenal v Liverpool
CATHERINE IVILL/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
18.04.2021.
u 21:36

UEFA je zaprijetila odmetnutim velikanima da će ih izbaciti iz domaćih i ostalih europskih natjecanja ako pokrenu svoju ligu, a njihovim bi se igračima mogla uskratiti prilika da predstavljaju svoje reprezentacije

 Europska nogometna federacija (UEFA) oštro je reagirala na vijest o pokretanju Superlige koju želi osnovati 12 europskih nogometnih velikana.

 

Prema tvrdnjama RMC Sporta, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Inter, Milan i Juventus navode žele pokrenuti Superligu u kojoj bi sudjelovalo 20 elitnih europskih klubova.

Uz njih je i Manchester City, no tvrdi se kako "Građani" još nisu stavili potpis na ovaj dogovor.

Međutim, UEFA je u suradnji s engleskim, španjolskim i talijanskim savezom uputila oštro priopćenje u kojima je zaprijetila drastičnim kaznama.

- Ako bi se to i dogodilo, želimo ponoviti da ćemo - UEFA, engleski FA, španjolski nogometni savez (RFEF) i La Liga, talijanski savez (FIGC) i Serie A, ali i FIFA i sve naše članice, ostati ujedinjeni u našim naporima da zaustavimo ovaj cinični projekt, projekt koji se temelji na vlastitim interesima nekolicine klubova u trenutku kada društvu više nego ikad treba solidarnost - poručili su iz krovne nogometne organizacije "Starog kontinenta".

Podržavate li stvaranje Superlige?

 

- Razmotrit ćemo sve mjere koje su nam na raspolaganju, na svim razinama, kako pravosudne tako i sportske kako bismo spriječili da se to dogodi. Nogomet se temelji na otvorenim natjecanjima i sportskim zaslugama, ne može biti drugačije -  dodali su iz UEFA-e.

UEFA je zaprijetila odmetnutim velikanima da će ih izbaciti iz domaćih i ostalih europskih natjecanja ako pokrenu svoju ligu, a njihovim bi se igračima mogla uskratiti prilika da predstavljaju svoje reprezentacije.

- Zahvaljujemo klubovima u drugim zemljama, posebno francuskim i njemačkim klubovima, koji su odbili prijaviti se za ovo. Pozivamo sve ljubitelje nogometa, navijače i političare da nam se pridruže u borbi protiv takvog projekta ako bi bio najavljen - poručila je UEFA.

 

 

Ključne riječi

Komentara 18

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
23:29 18.04.2021.

Treba vratiti dobru staru Ligu prvaka u koju se samo prvak drzave (dakle 1 klub po drzavi) moze kvalificirati.

LU
lucio2
21:48 18.04.2021.

Lakomost ne poznaje granice i treba biti nadzirana strogim zakonima i propisima.

IS
istina00
21:54 18.04.2021.

ne! jer nogomet i sport gube smisao!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije