Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDRENJE

Anja Hamerlitz brončana juniorka svijeta!

Anja Hamerlitz
HJS
08.04.2012.
u 17:07

Noćas je po hrvatskom vremenu mlada Anja Hamerlitz iz Opatije osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu Lasera 4.7!

Sjajne su to vijesti koje su stigle iz Argentine, iz Buenos Airesa, gdje je 100tinjak juniora ovoga tjedna jedrilo SP za juniorsku inačicu olimpjiskog samca. Anja je izvrsno startala, od prvog dana je bila u samom vrhu ženske konkurencije. Dva dana prije kraja čak je bila i vodeća, te se na kraju uspjela izboriti za broncu.

- U ovih šest dana ispred Buenos Airesa jedrili smo po svim mogućim vjetrovima unutar 360 stupnjeva kompasa! Anja je u prvoj polovici prvenstva dobro jedrila, najkonstantnije od svih konkurentica, imala je samo jedan kiks po sredini prvenstva, no i to zato što je nešto uhvatila kobilicom. Zadnji dan je bio jako napet, odlučili smo se na čuvanje bronce s obzirom da je imala prednost ispred četvrte kormilarke od 17 bodova, a zlato je bježalo osam bodova. Kako je prvi plov dana Anja odlično odjedrila i petim ulazom ugrozila vodeće dvije odlučili smo promijeniti taktiku, međutim, prije zadnjeg plova vjetar je malo pojačao, na otprilike 18 čvorova, šta je išlo u korist konkurenticama koje su i teže i više od Anje, tako da im nije uspijela zaprijetiti dovoljno da preuzme vodstvo. Mi smo super zadovoljni sa ovom broncom, koja nam je hvala za uložen rad i trud u posljednje dvije godine - javio je iz Buenos Airesa Anjin trener Damir Nakrst.

U muškoj konkurenciji također su dobar nastup imali naši juniori: 14. Mario Novak, 15. Filip Stevanović, 34. Endi Starić.

Anja Hamerlitz ima 17 godina, članica je JK Opatija, jedri već niz godina, prve kadetske korake je napravila u klasi Optimist, gdje je u više navrata osvajala nacionalne medalje, a 2010. bila je i dio kadetske reprezentacije koja je osvojila europsko momčadsko zlato. Te iste godine u pojedinačnoj konkurenciji Anja je bila četvrta na EP za klasu Optimist.

Juniorska ekipa koja je nastupila na SP u Argentini vraća se kući za nekoliko dana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije