Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANDY MURRAY:

I Armstronga su stalno testirali pa nikad nije pao na dopingu

'(dpa) - US cyclist and front-runner Lance Armstrong (Team US Postal-Berry Floor) struggles during the 15th stage of the Tour de France in Luz Ardiden in the Pyrenees, France, 21 July 2003. Despite a
Foto: 'Gero Breloer/DPA/Pixsell'
1/5
15.11.2015.
u 13:30

U Londonu počinje završni teniski Masters na kojemu su i Hrvati ostavili zamjetnog traga

Participacija hrvatskih tenisača na završnom Mastersu sezone od njegova samog početka bila je zavidna. Već u njegovom prvom izdanju, 1970. godine, sudjelovao je Željko Franulović Te je godine zabilježio jednu pobjedu i četiri poraza, sljedeće pobjedu i pet poraza. Franulović je na oba turnira zaradio simboličnih 6000 USD, dok se danas samo za status rezerve plaća 50.000 USD.

Goran u tri polufinala

No, najviše uspjeha imao je jedan drugi Splićanin - Goran Ivanišević. On je ukupno nastupio pet puta, imao osam pobjeda i 10 poraza te zaradio 1,110.000 USD. Goran je tri puta dogurao do polufinala, a da je bilo malo više sreće mogao je postići i puno više. U Frankfurtu 1992. ulazak u finale onemogućio mu je Boris Becker koji je podržan od 8000 bučnih navijača izvojevao tijesnu pobjedu sa 4:6, 6:4, 7:6 (7). Sličan rasplet ponovio se i godinu dana kasnije, samo je ovaj put egzekutor umjesto Beckera bio Michael Stich - 7:6 (2), 7:6 (10). U trećem polufinalu, u Hannoveru 1996., Goranu se na put ispriječio Pete Sampras i opet je naš tenisač poklekao u izjednačenoj završnici - bilo je 7:6 (6), 6:7 (4), 5:7.

Ivan Ljubičić nastupio je na dva Mastersa, 2005. i 2006., oba puta u Šangaju. Ukupan omjer mu je 2-4, zaradio je 490.000 USD. Nije loše, iako je i Ljubo mogao više. Mario Ančić bio je u Šangaju 2006. rezerva (i zaradio 50.000 USD), a potom dolazi era Međugoraca.

Marin Čilić je lani nastupio u O2 areni, ali nije imao sreće. Nezaliječenog ramena doživio je tri poraza u tri nastupa - od Novaka Đokovića, Tomaša Berdycha i Stanislasa Wawrinke. Njih trojica su u Londonu i ove godine, ali Marina nema. No, zato je ondje Ivan Dodig u konkurenciji parova. Njemu i Brazilcu Marcelu Melu bit će to treći nastup, dosad su imali polufinale i finale.

Doping svima zanimljiv

- Igramo dobro ove sezone, odigrali smo dobro u Parizu, a volimo igrati i u Londonu. Preklani smo zapeli u polufinalu, lani smo izgubili u finalu, red je da ove godine odemo do kraja. Neće biti lako, bit će puno gustih mečeva, ali mi smo upravo u njima najbolji - poručio je Dodig.

Hrvat i Brazilac izbjegli su braću Bryan a suparnici u skupini bit će im Herbert/Mahut, s kojima se sastaju u prvom kolu u ponedjeljak u 19 sati, a potom Rojer/Tecau i Zimonjić/Matkowski.

Masters inače počinje danas u 13 sati. Osmorica najboljih u pojedinačnoj konkurenci u Londonu su se očitovali o mnogim stvarima, a mi ćemo pribilježiti par izjava o dopingu.

- Nagrade su velike i moramo biti čisti što se toga tiče. Ove godine su me najviše puta testirali, ali to ništa ne jamči. I Lancea Armstronga su često testirali i nikad nije pao - kazao je Andy Murray.

- Doping kontrole trebalo bi učiniti javnim - založio se Rafael Nadal.

- Znaju gdje sam, nemam što sakriti - nadovezao se Novak Đoković.

>> Novak Đoković dominira svjetskim tenisom, ali zasad je tek sedmi najbolji u povijesti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije