Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI POČETAK

Veliki dan za Hajduk, a u tome je pomogao i premijer Plenković

Ivan Kos
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/7
21.03.2018.
u 16:26

- Hajduk nema više 'kostura iz ormara' koji bi mogli ugrizati poslovanje - poručio je predsjednik kluba Ivan Kos.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i predsjednik Hajduka Ivan Kos u srijedu su potpisali ugovor kojim se vlasnički udio Grad u tom klubu povećeva s dosadašnjih 56 posto na 65,92 posto.

Krstulović Opara je također potpisao i ugovor s ravnateljem Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) Milanom Plećašom po kojem se Gradu Splitu ustupa potraživanje CERP-a od Hajduka oko 2,28 milijuna kuna plus kamate.

- Današnjim potpisivanjem ugovora s vodstvom Hajduka Grad Split postaje i pravni vlasnik značajnog udjela od 9,82 posto dionica Hajduka, koje tvore vrijednost oko 26 milijuna kuna i time ćemo vlastiti udio u temeljnom kapitalu Hajduka povećati na 65,92 posto a dosadašnji udio grada u vlasništvu Hajduka bio je oko 56 posto - rekao je Krstulović Opara.

Krstulović Opara je objasnio kako je o povećanju vlasničkog udjela grada Splita u nogometnom klubu prošle jeseni pregovarao s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem.

- Vlada je na moj zahtjev prenijela 9,82 posto dionica Hajduka iz portfelja države na portfelj Grada Splita - kazao je Krstulović Opara pritom podsjetivši kako je Vlada RH na sjednici održanoj 23. studenog 2017. donijela odluku o prijenosu ovih dionica na Grad Split.

Splitski je gradonačelnik, govoreći o ugovoru s CERP-om, rekao kako su potraživanja CERP-a prema Hajduku sa 2,28 milijuna kuna nakon porasla na ukupno pet milijuna kuna nakon dodatka kamata od pravomoćne presude otprije pet godina.

- Ta ćemo potraživanja, sukladno dogovoru s Hajdukom pretvoriti također u vlasnički paket i time bi vlasnički udio Grada Splita u Hajduku podigli na 67,37 posto, s mogućom dokapitalizacijom koju bismo učinili zbog daljnjih rješavanja otvorenih pitanja koja smo naslijedili između Hajduka i Grada, a koja se vezuju i za nenaplaćenu komunalnu naknadu - kazao je Krstulović Opara.

- S ova dva ugovora, koja smo danas potpisali, HNK Hajduk postaje klub lišen svih mogućih, neću reći opasnosti, uz potpuno jasna pravila u kojima je većinski vlasnik Hajduka upravo i samo Grad Split i nitko drugi - poručio je Krstulović Opara.

Gradsko vijeće Splita je na sjednici u utorak prihvatilo prijedloge za potpisivanje ovih dvaju ugovora.

Predsjednik Hajduka Ivan Kos je izrazio zadovoljstvo suradnjom s gradonačelnikom Krstulović-Oparom i s trenutnom vlašću.

- Hvala Vladi RH i gradonačelniku Krstuloviću Opari. Nastavit ćemo surađivati radi rješavanje problema, a danas Hajduk nema više 'kostura iz ormara' koji bi mogli ugrizati poslovanje - poručio je Kos napomenuvši kako je današnje popisivanje ugovora "pravi put" u prevladavanju poteškoća Hajduka iz ranijeg razdolja.

Komentara 8

PR
prajdali100
16:52 21.03.2018.

Dobra vijest.Ipak, tko je na Poljudu nacrtao svastiku ?

Avatar Django
Django
18:11 21.03.2018.

Ispada dakle da je svo ovo vrijeme hajke na Dinamo, Mamića i Bandića zbog toga što grad Zagreb pokriva desetak posto proračuna Dinama i to uglavnom za održavanje svog vlasništva, stadiona, da je sve ovo vrijeme Hajduk parazitirao sa 50% svog proračuna na grbači radnog naroda. I mojoj između ostaloga (udio države). Bravo.

Avatar mlijeko
mlijeko
16:51 21.03.2018.

Kada su građani dužni ovoj državi i 1 kunu rade nam ovrhe, a u tekstu se decidirano kaže da je Plenković poklonio Gradu Splitu 5 milijuna kuna koje je Hajduk bio dužan hrvatskoj državi... To je pogodovanje, a pogodovanje jee kazneno djelo. Na ovaj način Plenkovioć je oštetio državni proračun za 5 milijuna kuna a u korist Hajduka. I tko je onda u Hrvatskoj privilegirani klub?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije