Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andrej Plenković

Huliganizam i divljaštvo ne mogu biti imidž Hrvatske, možda nam trebaju novi kazneni zakoni

Premijer Andrej Plenković
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/4
14.03.2017.
u 12:08

- Mi imamo zakonodavni okvir koji je to pokušao tretirati, ali morat ćemo razmisliti o novoj definiciji pa i eventualno o novim kaznenim djelima...

Sport mora biti nešto dobro u hrvatskom društvu, a ne huliganizam i divljaštvo koje najoštrije osuđujem, izjavio je u utorak predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković odgovarajući na pitanja novinara na konferenciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) o poslovnoj klimi. 

"Sport mora biti nešto dobro u hrvatskom društvu. Moramo živjeti onu 'zdrav duh u zdravom tijelu', to je smisao sporta, kolektivni duh, solidarnost, fair play, poštenje, priprema za normalan život na tržištu rada, a ne divljaštvo i incidenti. To nije imidž Hrvatske koji ja želim", kazao je hrvatski premijer.

"Huliganizam najoštrije osuđujem, huliganizmu, divljaštvu i nasilju nema mjesta na sportskim terenima", istaknuo je Plenković, dodavši da je sigurnost na sportskim terenima bila glavni razlog za njegov nedavni susret s čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza.  

"Mi kao Vlada moramo učiniti sve da kreiramo pozitivnu atmosferu. Jučer sam se sastao s predstavnicima Hrvatskog olimpijskog odbora, a sastajem se s nizom vodstava sportskih saveza. Moja Vlada će učiniti sve da to iskorijeni", rekao je Plenković, naglasivši kako su  i drugi imali slične probleme i koristili su se različitim mjerama da to riješe.

"Mi imamo zakonodavni okvir koji je to pokušao tretirati, ali morat ćemo razmisliti o novoj definiciji pa i eventualno o novim kaznenim djelima", odgovorio je na pitanje 

"Državna tajnica za sport je poslala dopise sportskim savezima na koji način trebaju biti organizirani i što trebaju raditi sportske inspekcije. Zakon koji imamo se treba provoditi, to uopće nije dilema", istaknuo je Plenković.

"Rezultati na zadnjim Olimpijskim igrama su bili bolji nego ikada. Mi moramo naći  načina kako da potaknemo sport, da osiguramo kvalitetno financiranje i da nam naši sjajni, mladi ljudi donose što više pozitivnih vijesti i vibracija s međunarodnih natjecanja, da je što više mladih ljudi uključeno u sportske aktivnosti, profesionalne, amaterske, sveučilišne, u sve ono što može pridonijeti njihovom razvoju", zaključio je hrvatski premijer. 

Komentara 8

KA
kajinx
15:13 14.03.2017.

Ne, treba nam novi ministar UDBE.

RP
rpzagreb
15:20 14.03.2017.

Ma kakva li samo velikoumna i pametna izjava. Samo opet, ako i uvijek nedostaju jasan stav, određenje i još više što se konktetno mora napraviti. Ovakve "pametne" izjave slušamo već godinama i ništa se nije promijenilo. Hrpa huligana i dalje radi što hoće sa nikakvim posljedicama.

Avatar toxic alien
toxic alien
19:13 14.03.2017.

To je i pticama na grani jasno, trebaju novi i mnogo strozi zakoni. Ali isti tako, treba efikasna policija i pravosudje, jer jedno bez drugoga nece nista promijeniti. Banda ce poceti razmisljati o svojim postupcima tek kad pocnu dobijati kazne od pet ili vise godina zatvora. A ne, za potjeru suca na travnjaku, sa zeljeznom sipkom u ruci, 15 dana!!! Nestasluk i drskost! Tek kad tuzilac bude zahtijevao, a sudac prihvati, da se takav slucaj tretira kao pokusaj ubojstva, mozemo se nadati boljim vremenima za nogomet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije