Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasan suparnik

Oprez! Kramarić i Andrijašević od Nigerije 2011. dobili su pet komada!

kramarić
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
05.12.2017.
u 07:49

– U toj našoj utakmici pobijedili su nas zbog fizičke dominacije – rekao je Grnja

Hrvatska seniorska reprezentacija nikada nije igrala protiv Nigerije, a jedini nogometni dvoboj između ove dvije zemlje dogodio se na Svjetskom prvenstvu do 20 godina 2011. u Kolumbiji. A završilo je neslavno za nas, porazom 2:5, iako su za mlade kockaste igrali Andrej Kramarić, Franko Andrijašević, Arijan Ademi, Matej Delač...

– Sjećam se da su Nigerijci na taj SP stigli kao uvjerljivi prvaci Afrike te samim time su bili jedni od favorita za naslov. A u toj našoj utakmici pobijedili su nas zbog svoje fizičke dominacije – rekao je Grnja, te dodao:

Držali se do 2:2, završilo 2:5

– Gledao sam obje momčadi pri izlasku iz svlačionice, a Nigerijci su bili fizički dvostruko jači, kao da su bili nekoliko godina stariji od mojih igrača. To je i presudilo, jer dobro smo se držali do 2:2, pa su nam onda zabili za 3:2, a potom još dva gola iz kontranapada. Sjećam se da su imali dobro organiziranu reprezentaciju, a uoči SP-a imali su mnogo više dana priprema i prijateljskih utakmica nego mi. Kada su u pitanju afričke reprezentacije, uvijek se ističe ta njihova fizička dominacija. Slaže se s time i Grnja.

kramarić
1/15

– No, oni su i jako dobri tehničari, pogotovo ti Nigerijci. Sjećam se da su na toj utakmici bili podjednaki s nama što se tiče tehničkih mogućnosti. Ako već govorimo o manama, onda je to taktika, tu oni zaostaju za europskim reprezentacijama – smatra Grnja te zaključuje:

– Nigerijce ne smijemo podcijeniti, mogli bismo imati puno problema s njima, pogotovo što je to naša otvarajuća utakmica na Svjetskom prvenstvu.

Nigerijci, svjesni da taktički zaostaju za europskim reprezentacija, na klupu reprezentacije doveli su majstora taktike, Nijemca Gernota Rohra. Ukupno je Nigerijce vodio na 11 utakmica, ima sedam pobjeda, tri remija i jedan poraz. A u nedavnoj prijateljskoj utakmici sa 4:2 je nadmudrio Argentince!

Bolji trener nego igrač

Inače, Rohr je bivši suigrač Zlatka Vujovića iz vremena dok su bili u Bordeauxu.

kramarić
1/19

– Nije bio veliki igrač, možda je bio i naša najslabija karika u obrani, ali plijenio je odgovornošću. Za njega si uvijek znao da će svoj zadatak obaviti. Nije bio tehničar, no igrao je čvrsto, beskompromisno, kao pravi Nijemac. Nisam znao da je napravio tako veliku trenersku karijeru u afričkom nogometu, ali očito je svojom njemačkom preciznošću dao dodatnu dimenziju reprezentacijama u kojima je radio (nap. a. Gabon, Niger, Burkina Faso, Nigerija). Uglavnom, bit će to Nigerija s njemačkim potpisom – poručio je Zlatko Vujović.

A koliko bi opasni mogli biti Nigerijci, potvrđuje da od 25-orice reprezentativaca čak 23 igraju u Europi, a čak petorica u engleskom Premiershipu. Usporedbe radi, Hrvatska ima dva igrača u Premiershipu (Lovren i Vlašić).

POGLEDAJTE VIDEO NAJLUĐIH NOGOMETNIH PROMAŠAJA

 

Komentara 7

Avatar southman
southman
08:39 05.12.2017.

Pa kakv je to pokazatelj !? Poznato je da afrikanci lažiraju godine svojih nogometaša u mlađim kategorijama !

HE
henky
09:15 05.12.2017.

Genijalni novinari! Vama za informaciju, naša najpotentnija mlada reprezentacija U17 s Brekalom, Morom, Sosom, Šemperom... igrala je s Nigerijom na U17 svjetskom prvenstvu 2015. godine u Chileu i utakmicu u grupi smo dobili 2:1. To je Nigeriji bio jedini gubitak bodova na prvenstvu koje je i osvojila, a mi smo izgubili u četvrt finala 0:1 protiv Malija koji je bio finalist. Tu utakmicu sam gledao i naši su odigrali sjano protiv Nigerije koja je zaista bila najbolja na prvenstvu. Malo više informiranosti ne bi vam bilo na odmet, dragi novinari. Na tom prvenstvu je Šemper radio čuda na golu, a Brekalo u napadu.

VJ
vjekoslavkatalina
11:52 05.12.2017.

....ne treba nigeriju podcjenjivati..inace te africke reprezentacije narocito gana,nigerioja,maroko,kamerun mogu dobra iznenađenja prirediti...ali imaju jedna feler koje prave momcadi moraju iskoristiti..a to je da tijekom utakmice imaju perioda nediscipline u igri tj vole loptu pa bi neki njihovi igraci htjeli usetati sa loptom u gol...a slabije reagiraju i na jaki pritisak narocito njihove obrane...tu onda cesto dolazi do situacija dr'z ne daj..pa znaju cesto popiti i crvene kartone...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije