Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB INDOORS Mario Ančić pobijedio Lukaša Lacka sa 6:4, 6:7, 7:5

Ančić preživio triler protiv 352. igrača svijeta

03.02.2009.
u 19:45

Nije Mario Ančić očekivao tako težak posao u 1. kolu PBZ Zagreb Indoorsa. Slovak Lukaš Lacko, inače 352. igrač svijeta, pokazao se dobrim protivnikom u meču koji je ipak pripao našem tenisaču (6:4, 6:7, 7:5).

Ančić je mnogo bolje ušao u susret, osvojio je sve poene nakon prvog servisa (14/14). Imao je i četiri break-lopte, iskoristio jednu, dovoljno za slavlje u prvom setu, rezultatski slabijih, ali igrom uvjerljivih 6:4.

U drugom je setu Mario odmah na početku oduzeo servis Slovaku, držao prednost sve do osme igre drugog seta kada Lacko vraća break. Oba su tenisača držala svoje servise pa se drugi set morao odlučiti u tie-breaku. Tamo je viđena velika borba u kojoj je Mario imao i meč loptu, nije ju iskoristio, a nakon toga je raspoloženi Lacko iskoristio prvu set loptu i odveo meč u treći set.

Neizvjesna bitka nastavljena je i u trećem setu. Teško se dolazilo do prilika za break, oba su tenisača, više ili manje uspješno, osvajala gemove na svoj servis. Blizu je bio Lacko u devetoj igri, imao je 0:40, ali izvukao se Mario. Nekoliko pogrešaka slovačkog tenisača te jedan as servis donijeli su Mariu prednost 5:4. Lacko bez problema dolazi do 5:5, a tada Mario, nakon što je osvojio svoj servis, uspijeva doći do prilike za break koju je na kraju iskoristio i izborio drugo kolo gdje ga čeka Rus Teimuraz Gabašavili.

- Popustila mi je koncentracija u drugoj polovici drugog seta i Lacko se vratio. Shvatio sam da danas svi igraju tenis. Na kraju je bilo zaista teško i opasno. Zahvaljujem publici na podršci - kazao je po svršetku susreta Ančić.

Ivo Karlović se bez većih problema plasirao u 2. kolo PBZ Zagreb Indoorsa. Nijemac Philipp Petzschner nije pružio pravi otpor raspoloženom Karloviću koji je na kraju slavio sa 6:3, 6:4.

Po jedan oduzeti servis u svakom setu bio je dovoljan divu sa Šalate da slomi Nijemca, a meč je trajao nešto više od sat vremena.

Karlović će u drugom kolu igrati protiv Ukrajinca Sergija Stakhovskog.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije