Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP SYDNEY

Ančić nije uspio izbaciti Đokovića

15.01.2009.
u 14:12

U četvrtfinalu ATP turnira u Sydneyju treći igrač svijeta Novak Đoković pobijedio je hrvatskog tenisača Marija Ančića 6:3, 6.4 za 100 minuta igre...

Makar rezultat govori da je Đoković elegantno dobio ovaj meč, prava slika onog što se događalo u Sydneyju je potpuno drugačija. Ančić je ukupno skupio samo pet poena manje (66-61), a imao je čak deset prilika za break više. Petnaest puta je bio na pragu oduzimanja servisa srbijanskom tenisaču, ali uspio je u tome samo jednom. U prvom gemu meča.

Ančić je po svemu prikazanom trebao osvojiti prvi set, ali se Đoković uvijek spretno izvlačio iz problema, makar je činjenica da i Ančić nije bio pravi kada je trebao okončati posao.

Kod vodstva 3:1 Ančić je imao čak sedam break prilika. Imao je 15:40 i pet prednosti, ali je sve ostalo na tome. Ili je Ančić pogriješio ili je Đoković baš u tom trenutku izvlačio najbolje udarce.

Od tih 1:3 Đoković je odjurio na 5:3 makar je i tada Ančić imao mogućnost povratka. Ali u tom trenutku nije iskoristio 15:40.

Na početku drugog seta se nastavila ista priča. Hrvat je imao 1:0 i pet break prilika, no i tada je ostao bez oduzetog servisa. Kada je i ta šansa postala povijest Đoković je opet preuzeo kontrolu, te je kod 1:1 došao do prednosti breaka.

Potom su uslijedile dvije kišne pauze, a u nastavku meča svaki je igrač čvrsto držao svoj servis što je Đokoviću donijelo proboj u polufinale gdje će igrati protiv pobjednika meča Tsonga - Nieminen. U drugom polufinalu igraju Nalbandian - Gasquet.

ATP Sydney, četvrtfinale:

Đoković (1) - Ančić 6:3, 6:4

Nalbandian (4) - Hewitt 7:6(3), 7:5

Gasquet - Chardy 6:2, 7:6(4)

Tsonga (3) - Nieminen (kasnije)

WTA Sydney, polufinale:

Dementijeva (3) - S. Williams (1) 6:3, 6:1

Safina (2) - Sugiyama 6:4, 7:6(3)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije