Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MASTERS PARIZ Mario Ančić pobijedio Rainera Schuettlera sa 6:4, 3:6, 6:3

Ančić izborio drugo kolo i okršaj s Del Potrom

mario-txt.jpg
import
27.10.2008.
u 18:40

Mario Ančić pridružio se Marinu Čiliću u 2. kolu posljednjega ovogodišnjeg ATP turnira iz Masters Serije koji se igra u Parizu.

Ančić je u 1. kolu pobijedio Nijemca Rainera Schüttlera 6-4, 3-6, 6-1 nakon jednog sata i 56 minuta igre. Bila je to lijepa pobjeda za Marija koji trenutačno zauzima 37. mjesto na ulaznoj ATP ljestvici, dok je Schüttler trenutačno na 29. mjestu. Mario je iskusnoga 32-godišnjeg Nijemca pobijedio i prije dvije godine u njihovu prvom susretu, i tada u tri seta.

U ovom dvoboju je Mario, kao što se i očekivalo, vodio igru i bio je dosta agresivniji. Splićanin je imao 15 izravnih poena više (39-24), ali i 11 neforsiranih pogrešaka više (38-27). Ančić je servirao 14 asova, te je imao vrlo solidnih 59 posto pogođenih prvih servisa.

Jedan break bio je dovoljan Ančiću za prvi set. U drugom je Schüttler poveo sa 3-0. Ančić je izgubio servis u drugom gemu nakon promašenog voleja na mreži na drugu break loptu Nijemca u tom gemu. Dobio je Mario priliku za povratak, ali nije iskoristio break loptu u sedmom gemu na drugi servis Schüttlera, koji je dočekao pogrešku Marija u izmjeni.

No, u trećem setu je Ančić bio puno bolji, dva puta je oduzeo servis Schüttleru, ne dopustivši mu niti jednu break priliku. Kada je servirao za meč, u sedmome gemu, nakon 30-30 je zabio as i izravni poen iz servisa.

U 2. kolu Ančić će igrati protiv 9. nositelja, Argentinca Juana Martina Del Potra, kojem će taj susret biti vrlo važan zbog borbe za plasman na Masters Cup. Ančić i Del Potro dosad se još nisu sastajali na ATP Touru.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije