Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENE

Ancelotti imenovan novim trenerom Evertona, Badelj ostao bez šefa

Carlo Ancelotti
Foto: Reuters/Pixsell
21.12.2019.
u 15:05

Ancelotti će na klupi Evertona debitirati 26. prosinca u prvenstvenom susretu protiv Burnleyja, a britanski mediji tvrde da bi trebao postati jedan od najplaćenijih nogometnih trenera, s godišnjom plaćom od 13,5 milijuna eura.

Trofejni talijanski nogometni stručnjak Carlo Ancelotti (60) imenovan je u subotu novim trenerom Evertona, s kojim je potpisao ugovor na četiri i pol godine. 

"Everton je veliki klub s bogatom poviješću i odanim navijačima. Vlasnik i vodstvo kluba imaju jasnu viziju, željni su uspjeha i trofeja, a meni to savršeno odgovara", izjavio je Ancelotti, koji će u stručnom stožeru zadržati Duncana Fergusona, koji je bio privremeni trener nakon otkaza Marcu Silvi. Klub sa Goodison Parka ovog je ljeta puno potrošio na igračka pojačanja, ali izostali su očekivani rezultati. Nakon 17 kola Premier lige Everton je na 16. mjestu, tri boda iznad zone ispadanja.

Ancelotti će na klupi Evertona debitirati 26. prosinca u prvenstvenom susretu protiv Burnleyja, a britanski mediji tvrde da bi trebao postati jedan od najplaćenijih nogometnih trenera, s godišnjom plaćom od 13,5 milijuna eura.

Ancelotti je najzvučnije trenersko ime otkad je Farhad Moshiri vlasnik kluba. Tri puta je osvajao Ligu prvaka, dva puta sa AC Milanom i jednom sa Real Madridom. Trenersku karijeru počeo je u Reggiani, a potom je vodio Parmu, Juventus, AC Milan, Chelsea, Paris Saint-Germain, Real Madrid, Bayern i Napoli. Iz Napolija je otišao prije jedanaest dana jer se sukobio s predsjednikom kluba Aureliom de Laurentiisom.

Badelj ostao bez trenera nakon što je otkaz dobio Montella

Hrvatski reprezentativni veznjak Milan Badelj, koji nosi dres Fiorentine, ostao je bez trenera, budući da je u subotu, dan nakon domaćeg poraza od Rome (1-4), otkaz dobio Vincenzo Montella.  

 Montella je preuzeo Fiorentinu u travnju ove godine, nakon odlaska Stefana Piolija. Montelli je to bio drugi trenerski mandat na klupi Fiorentine, ali trajao je samo osam mjeseci. Prethodno je vodio "viole" tri sezone (2012–2015).

Nakon 17 kola talijanskog nogometnog prvenstva Fiorentina je na 14. mjestu, četiri boda iznad zone ispadanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije