Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEKA Momčad demoralizirana crnim nizom

Anas Sharbini: Lakše bi nam bilo da igramo u Maksimiru

18.11.2008.
u 18:26

Nogometašima Rijeke nakon poraza od Hajduka na Poljudu, na Kantridu stiže Dinamo. Trenutak nikad nije bio nepovoljniji za Riječane nego što je sada kada su u krizi iz koje gotovo nitko ne vidi izlaz. Bez obzira na Rubčićev optimizam i ambicioznost, teško je očekivati da se Riječani mogu izvući iz krize pobjedom nad modrima, premda Dinamu nikad nije bilo lako pod stijenama Kantride.

– Svjesni smo situacije, bilo bi bolje da smo igrali kada smo trebali igrati. Dinamo je dobar i motiviran, želi se bodovno odvojiti od Hajduka. Najopasniji su plavi iz drugog plana, ako to riješimo, riješili smo 90 posto problema, a deset posto je naša realizacija. Igrat ćemo zgusnutije u sredini, gdje je Dinamo najjači, pokušat ćemo iskoristiti protunapade, poentirati i vodstvo sačuvati do kraja - iznio je svoj plan Rijekin trener Robert Rubčić.

Formacija će biti defenzivnija, zato na Kantridi poručuju ljubiteljima nogometa da ne očekuju lijepu utakmicu, nego ratničku. Rubčić je nakon Poljuda rekao da je utakmica s Dinamom i njegov popravni ispit. No, pitanje smjenjivanja ili odlaska je posve nepotrebno, jer Rubčić, koji je momčad preuzeo u sredini prvog dijela sezone, samo pokušava ispraviti tuđe pogreške, koje sežu još od proljetnog dijela prošle sezone.

– Ne tražim alibi i nikoga neću prozivati. Na Poljudu smo imali samo dvojicu raspoloženih igrača, Čaglja i Budicina, te vratara Radmana koji zaslužuje izbornikovu pozornost. Igrači su prazni, teško je tražiti od njih da odgovore na moje zahtjeve. Dio krivnje preuzimam na sebe - kazao je Rubčić i dodao da njegov odlazak nakon Dinama nije i konačna odluka.

Rijekin kapetan Anas Sharbini protiv Dinama još nijednom nije dobro igrao, no nada se da je upravo danas taj dan:

- Trener je najmanje kriv, mi igrači smo najveći krivci. Nismo u formi, ali moramo danas dati 120 posto svojih mogućnosti. Bojim se utakmice, ljudi nas vrijeđaju i zvižde nam a da nismo ni počeli igrati. Još je i travnjak katastrofalan. Ne tražimo alibi, ali bilo bi bolje da igramo u gostima.

Rijekin direktor Mario Rubeša nije htio ni čuti za Rubčićev odlazak.

- Bez kontinuiranoga rada, mira i stabilnosti nema rezultata. Neke su podržavali i nakon sedam poraza, a Rubčića vrijeđaju s tribina. On zaslužuje potporu, klupski je vojnik. Priča se da treba više domaćih igrača, a Ljubovića su u susretu s Interom počeli vrijeđati nakon pet minuta igre. Publika bi morala podržati igrače i trenera. Vizija i zajedništvo postoje, i za budućnost će sigurno nešto ostati - kaže Rubeša.

Travnjak je priča koja seže godinama unatrag, Rijeka ima najslabije uvjete za treniranje i mora moliti klubove iz regije da joj ustupe pomoćni travnjak.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije