Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEKA - DINAMO 1:0 Anas Sharbini u 17. minuti zabio jedini pogodak

Anas i Bišćan potopili prvaka

19.11.2008.
u 22:29

Engleski novinari napisali su u ljeto 1998. godine kada je David Beckham protiv Argentine u četvrtfinalu SP-a dobio nepromišljeni crveni kartona: Deset heroja i jedan glupan. U srijedu je glupan na Kantridi bio Igor Bišćan koji je nepromišljenim potezom, nakon što je krivo procijenio kretanje Matije Matka dobio izravan crveni karton. Bila je to slika njegove cijele jeseni, čovjek kojem je Zdravko Mamić dao 700 tisuća eura plaću i kapetansku vrpcu, u jednoj od vitalnih dvoboja ove sezone gurnuo Dinamo u poraz od Rijeke 1:0.

Sve protiv Ivankovića
Tri sata uoči dvoboja na Kantridi, u opatijskom hotelu Millenium gdje su modri čekali dvoboj s Rijekom vidjeli smo Igora Bišćana. Nije nas pozdravio, spustio je glavu, izgledao je potpuno anemično i blijedo. Izgledao je kao da je opet u virozi. I takav beskrvan ušao je u meč, napravio tu pogrešku i usmjerio utakmicu. Da bila je to večer u kojem je Bišćan pobijedio Dinamo!

Rijeka do te 12 minute uopće nije izgledala kao momčad koja bi mogla nauditi Dinamu, plavi su bolje ušli u meč, više su stiskali i tražili igru. No, taj šok je dao Riječanima krila, pet minuta kasnije, Matko je probio bok, ubacio oštu loptu, Anas Sharbini ju je jedva uhvatio, smirio i pogodio u desni Butinin kut za 1:0! Bio je to veliki šok za Branka Ivannkovića, modrog stratega koji opasno živi posljednjih dana. Gora mu se stvar u otvaranju utakmice nije mogla dogoditi.

Poništen pogodak
U tom je trenutku je Tanac pokušao očajnički potez, igrao je u rasporedu 4-2-3, s Balabanom u vrhu i Mikićem i Mandžukićem na krilima. Preskakao je igru, ostavio Rijeci prostor u sredini. No, Rijeka to nije znala do kraja iskoristiti. Imali su domaći dečki još dvije izgledne situacije u kojima je Butina sjajno reagirao. A, onda je Dinamo imao prigodu u posljednjoj minuti prvog čina.

Sudac Svilokos dosudio je slobodan udarac, Drpić je pucao jer se Balaban tužio na ozljedu, a vratar Radman je bio siguran. Nastavak dvoboja donio je pogodak Rijeke koji je poništen jer je lopta iz kornera izašla izvan igre, te s lijepom prigodom Matka no Butina je opet bio u formi.

Nervoza i kartoni
Dinamo je nešto pokušavao, želio, no bilo je strašno teško igrati tako dug period s igračem manje. U 56. minuti je Mandžukić pokušao biti lukav, opalio je jednu oštru loptu, no riječki portir je bio budan. Pokušavali su i dalje modri, Sammir koji je odigrao jako dobru utakmicu namjestio je veliku priliku Mandžukiću, no najbolji Dinamov igrač nije bio spretan.

Pamtit će se slatka osveta Rijeke za spor oko odgode prije dvadesetak dana, pobjeda izborena u vrlo nervoznoj utakmici u kojoj je podijeljeno uz Bišćanov crveni čak 10 žutih kartona.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije