Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pogled stručnjaka

Analiza vatrenog: Kod Hrvatske je dominirao strah, problem je i što nemamo pravo desno krilo

Hrvatska  - Maroko
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
24.11.2022.
u 07:26

– Od početka se vidjelo poprilično psihološko opterećenje, bili smo u grču kao da smo se sve vrijeme bojali nekakvog zalutalog metka. Više je dominirao strah od poraza nego želja za pobjedom.

Naravno da su očekivanja bila velika, kad imate reprezentaciju koja je aktualni viceprvak svijeta, koja igra na final-fouru Lige nacija, jasno je da onda uoči utakmice s Marokom javnost drži kako će na otvaranju Svjetskog prvenstva tu prepreku svladati kao "plitak potok". No, završilo je 0:0, u utakmici u kojoj se puno toga nije moglo vidjeti.

Strah od poraza

– Od početka se vidjelo poprilično psihološko opterećenje, bili smo u grču kao da smo se sve vrijeme bojali nekakvog zalutalog metka. Više je dominirao strah od poraza nego želja za pobjedom. Na određeni način to je i shvatljivo, ipak je to prva utakmica na SP-u i ta prva na velikom natjecanju nevjerojatno je važna jer te poraz vodi u vrlo tešku situaciju i sigurno ti je to u podsvijesti – kaže nam Nikola Jurčević, naš nekadašnji reprezentativac i trener koji je dugo bio u našoj reprezentaciji sa Slavenom Bilićem. 

>> Analiziramo igru Hrvatske i probleme koji čekaju Dalića nakon prve utakmice, u studiju Stjepan Tomas

No, dojam je da smo ipak morali puno bolje.

– Na određeni način odlučili smo se na kontroliranu utakmicu, ali kontroliranu na 0:0. Nije bilo dovoljno samopouzdanja i našeg pritiska, nije se upalila naša iskra, igra koju imamo kad se skinu okovi, kad smo lepršavi, kad napadamo kao osice. Falilo nam je igrača u završnici i nismo došli do šansi, imali jesmo posjed, ali posjed bez opasnosti po protivnički gol. Naravno da nismo sretni jer smo željeli pobjedu, ali ne treba biti ni razočaran, živi smo i u igri za prolazak jer naš potencijal je iznad onoga što smo u ovoj utakmici pokazali. Svatko tko je prošao velika natjecanja kao igrač ili kao trener, zna koliki je teret na leđima igrača i stožera. No, sad je led probijen i očekujemo pobjedu u sljedećoj utakmici.

I dalje je jasno da i dalje imamo problema s određenim pozicijama.

Ne znamo krilo ni špicu

– Da, postoje okolnosti koje nas koče. Nemamo pravo desno krilo i izbornik tu mora improvizirati pa stavlja polušpice, ali teško je izborniku sugerirati tko bi trebao biti taj. I dalje je stalna polemika između četiri napadača. Teško je zaključiti tko je broj jedan, a tko je četvrti. Pohvala je za defenzivnu igra s naglaskom na dva stopera koji su limitirali sve potencijalne opasnosti.

Kakav je dojam ostavio Maroko?

– Solidan, iako sam i od njih više očekivao pa je dojam da je utakmica obostrano ušla u grč i preveliki respekt i nitko se nije razmahao, ni mi ni oni nismo bili na razini. Možda smo malo precijenili Maroko, možda smo bili oprezni zbog onoga što su napravili Saudijska Arabija i Tunis i ušli u šahovsku partiju. Kad se slegnu dojmovi, možemo biti zadovoljni bodom jer nas ostavlja u realnoj poziciji za prolazak. Očekujem da ćemo biti bolji protiv Kanade i onda će nakon toga će sve biti puno jasnije – rekao je Jurčević.

Komentara 5

PR
prajdali100
08:35 24.11.2022.

Svi su sad pametni ! Dobro je da nismo izgubili a sad skupiti glave i ajmooooooo.

DU
Deleted user
07:52 24.11.2022.

manjka desno krilo u nogometu.....a jos vise manjka cro desno krilo u politici Hrvata...ljevicari sa dva brda i ljevicari na celu dva najveca grada..ne pise se lijepo ..lijepoj nasoj domovini...egzodus Hrvata ne prestaje...a multi kulti je saize drek....

DO
DomagojMarić
08:54 25.11.2022.

Čega se mi bojimo? Maroka....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije