Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Te-kvon-do

Ana Zaninović: Prvi sam put na postolju zaplakala

'20.05.2010.,Split, Hrvatska - Bacvice, sestre blizanke Lucija i Ana Zaninovic obje uspjesne u taekwondou.  Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
03.05.2011.
u 19:06

Ana Zaninović (53 kg) priuštila je našem ženskom te-kvon-dou najradosnije trenutke dosad. Nakon Nataše Vezmar i Sandre Šarić koje su se uspinjale do srebra, 23-godišnja Splićanka postala je prva svjetska prvakinja iz Hrvatske.

Učinila je to Ana u korejskom gradu Gyeongu na nevjerojatno uvjerljiv način. Pet pobjeda vrijednih dubokog divljenja. Redom su padale Tajvanka Hung Shin Han (12:3), Španjolka Urriola (10:1), Iranka Sheshpari (16:4), u polufinalu bivša svjetska prvakinja Korejka Hye Young (13:3) te u finalu Marokanka Bekkali (14:8). Svjetsko zlato u tom olimpijskom sportu uz nevjerojatan bodovni omjer (67:21).

– Za razliku od moje sestre Lucije kojoj ovdje nije išlo, meni je sve išlo od ruke. Iz borbe u borbu vjerovala sam da mogu do zlata. Za razliku od SP-a 2007. kada sam izgubila u finalu jer sam iskazala previše strahopoštovanja prema suparnici. Dobro sam napravila i to što nisam gledala sestrine borbe. Pripremala sam se za njih, ali ih nisam gledala jer se onda jako živciram.

Omotana u hrvatsku zastavu, Ana je na postolju prvi put zaplakala.

– U posljednje četiri godine prošla sam puno toga, pa mi se nakupilo. Kroz glavu mi je proletio izostanak s Olimpijskih igara u Pekingu, ali i ozljeda prednjeg križnog ligamenta koja me na godinu dana udaljila s borilišta.

Ostatak zanimljivog intervjua pročitajte u sutrašnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Komentara 3

OB
-obrisani-
19:23 03.05.2011.

Ana Zaninović: Prvi sam put zaplakala kada sam vidjela kako onaj Srbijanac mazi, pazi i g*** onu našu \"Pravu Hrvaticu\" Marijanu u onom reality showu a ona uživa na Pravi Domoljubni Način...

FO
FOISZ
23:53 03.05.2011.

Svaka čast!!! polufinale i finale... http://www.ustream.tv/wtf2011

FO
FOISZ
23:58 03.05.2011.

...ili... http://www.ustream.tv/recorded/14445676

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije