Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh na Arubi

Ana Zaninović i društvo odlične prvoga dana Svjetskog kupa

Ana Zaninović (1)
Sanjin Strukić/Pixsell
24.11.2012.
u 13:22

Danas je na rasporedu borba Hrvatske protiv Francuske te Tajpeha protiv Amerike nakon čega će se znati koja je četvrta reprezentacija u ženskom polufinalu koji su naše djevojke već izborile.

Hrvatska ženska tekvondo reprezentacija odradila je fenomenalan posao prvog dana Svjetskog kupa na dalekoj Arubi. U ekipnom natjecanju pet naših djevojaka predvođenih izbornikom Tonijem Tomasom upisale su dvije pobjede te osigurale ulazak u polufinale. U prvom kolu slavile su protiv reprezentativki Kineskog Tajpeha rezultatom 15:12 da bi u drugom kolu deklasirale reprezentaciju SAD-a sa čak 20:4. Dominantna je bila Ana Zaninović u svom prvom nastupu nakon Olimpijskih igara koja je već u prvoj rundi stekla prednost od 5:0 da bi u sljedećoj izmjeni Antonija Žeravica povećala vodstvo na ogromnih i već tada nedostižnih 11:0.

Velika iznenađenja dogodila su se u drugim skupinama u kojima je Kolumbija pobjedom protiv Kine 18:8 izborila plasman u polufinale kao i Rusija koja je do polufinalnog meča došla slavivši protiv reprezentativki Koreje.

Danas je na rasporedu borba Hrvatske protiv Francuske te Tajpeha protiv Amerike nakon čega će se znati koja je četvrta reprezentacija u ženskom polufinalu. Podsjetimo, za Hrvatsku nastupaju Ana Zaninović, Martina Zubčić, Marina Sumić, Jelena Ivančić i Antonija Žeravica u ekipnom dijelu u kojem se djevojke bore dvije runde po pet minuta. U prvoj rundi svaka reprezentativka nastupa po jednu minutu od najlakše do najteže dok su u drugoj rundi izmjene moguće u svakom trenutku, ali nakon minimalno tri odrađena napada.

Ekipni svjetski kup je privukao mnoga velika imena, redom osvajačice svjetskih i olimpijskih odličja poput Diane Lopez, Marlene Harnois, Floriane Liborio...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije