Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čudesna Dubrovčanka

Ana Konjuh: 'Vratit ću se Rod Laver Areni, ali tada kao seniorka'

'Ana Konjuh of Croatia poses with the trophy after winning the junior girls' singles final match against Katerina Siniakova of Czech Republic at the Australian Open tennis tournament in Melbourne Jan
Reuters/Pixsell
26.01.2013.
u 18:39

Mlada Dubrovčanka nije se prepala ni velike Rod Laver Arene, u kojoj je odigran finale, nije joj smetalo niti to što je od finala parova do pojedinačnog prošlo manje od 17 sati.

Mala s Lapada još jednom je oduševila teniski svijet! Trijumfu u parovima na Australian Openu, 15-godišnja Ana Konjuh pridodala je i naslov u pojedinačnoj konkurenciji. U finalu je sa 6:3, 6:4, za 64 minuta igre, nadjačala drugu nositeljicu Čehinju Katerinu Siniakovu. Nije ju uhvatila panika niti kad je u drugom setu gubila s 1:4. Nastavila je igrati svoju igru, bila malo preciznija i najprije izjednačila na 4:4 a potom i dobila set, što mogu samo prave šampionke. Nije joj slučajno to bila 18. pobjeda zaredom u juniorskoj konkurenciji.

Mlada Dubrovčanka nije se prepala ni velike Rod Laver Arene, u kojoj se igrao finale, a nije joj smetalo niti to što je od finala parova do pojedinačnog finala prošlo manje od 17 sati.

- Bilo mi je to odlično iskustvo, a i već sam navikla igrati singl i parove u istom danu - objasnila je.

Mogla bi i sa seniorkama

A potom, očekivano, dodala:

- Bio je to neponovljiv doživljaj. Velika je stvar što sam finale igrala na središnjem terenu. Stadion, gledatelji, ozračje, sve je to bilo očaravajuće. Unatoč svemu tome pokušala sam se usredotočiti na meč, na svoju igru. Prvi puta sam igrala na ovako velikom stadionu i vjerujem da će mi to pomoći u daljnjoj karijeri. Nadam se da ću mu se uskoro vratiti, ali u seniorskoj konkurenciji. Prije početka turnira malo sam pogledala kvalifikacije seniorki i mislim da bih se s mnogima od njih mogla ravnopravno nositi. To mi daje dodatno samopouzdanje za budućnost - naglasila je Ana.

Na upit je li stigla pogledati koji od mečeva \"velikih\" igrača, odgovara:

- Na žalost, nisam imala puno vremena gledati druge jer sam igrala skoro svaki dan dva meča, tako da sam se morala usredotočiti na svoje obveze. A što se mojih suparnica tiče, u izviđanje je išao moj trener, ha-ha...

Mirnoća u teškim situacijama

A on, Kristian Schneider, nije skrivao zadovoljstvo zbog dobro obavljenog posla u Australiji. Jer, osim što je osvojila prvi Grand Slam turnir u karijeri, Ana je osigurala i prvo mjesto na ITF-ovoj listi juniorki.

- Što se nas trenera tiče, mislimo da je Ana odigrala na svojoj razini. Međutim, oduševljava mirnoća kojom se nosi s teškim situacijama u meču kao i činjenica da u tim trenucima redovito pokazuje svoj najbolji tenis. Nedvojbeno to je kvaliteta velikih igračica - ističe Schneider.

U finalu juniora, koji je izgledao kao svegrčki ogled, sastala su se zapravo dvojica Australaca. Nick Kyrgios pobijedio je Thanasija Kokkinakisa sa 7:6 (4), 6:3.

Komentara 1

HO
horok
23:28 26.01.2013.

poruka za cisalpina....tko išta zna o pristojnosti zna i to da se ti u takav oblik ophođenja među ljudima nimalo ne razumiješ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije