Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREBAČEN

Dinamovac ima novu ulogu: Nisam ni sanjao da ću ovo igrati

Amir Rrahmani
Foto: Marko Prpić/Pixsell
16.11.2017.
u 19:20

– Dosad smo stalno morali igrati izvan Kosova kao domaćini, sad smo konačno bili kod kuće, u Mitrovici.

U hodnicima Dinama moglo se čuti da u prijelaznom roku koji slijedi plavi žele pojačati kadar igrača. Uz to što navodno dolazi Mario Gavranović iz Rijeke, razmišlja se i još jednom centarforu drukčijeg profila, skakaču s kojim bi onda Dinamo dobio mogućnost za različite načine igre.

K tome, spominje se i desni bek. Alexandru Matel, povremeni rumunjski reprezentativac, već je dulje ozlijeđen, a i kad je bio zdrav, nije bio u prvom planu, prednost je imao Slovenac Petar Stojanović.

Amir Rrahmani
1/19

U derbiju s Rijekom trener Mario Cvitanović nije mogao računati na Slovenca i Rumunja pa je odlučio na tu poziciju postaviti reprezentativca Kosova Amira Rrahmanija.

Zabio je i Slavenu Belupu

Rrahmani mu je to vratio asistencijom Soudaniju za pogodak, sve se to očito svidjelo Cvitanoviću pa je i u Koprivnici, iako Stojanović više nije imao kartone, u momčadi ostavio Rarhmanija. I opet je visoki stoper odigrao odličnu utakmicu i asistirao Gojaku koji je pogodio za 1:0 i pobjedu Dinama.

– Toliko je bio ushićen asistencijom da je zaboravio stvari u svlačionici – šalio se kapetan Dinama Domagoj Antolić i donio stvari Rrahmaniju.

– Iskreno, nikad nisam ni pomislio da bih mogao igrati beka – kazao nam je 192 centimetra visoki stoper nakon svoje nove uloge u kojoj se očito jako dobro snašao.

– Nije bilo loše, ali je uloga drukčija pa se treba naviknuti. Čak mi je lakše u tim ofenzivnim zadacima, ali defenzivne su na boku puno drukčije nego kad si stoper – veli Rrahmani.

Kako Dinamo igra puno preko bokova, potrebna je i dobra fizička sprema za juriti naprijed-nazad.

– To mi nije problem, snage mi ne manjka, više je stvar dobro procijeniti kada ići naprijed, kada se početi vraćati. Ali, mislim da sam počeo ‘hvatati’ što trebam raditi. Uostalom, u zadnje vrijeme me trener stavljao na tu poziciju i na treninzima pa sam dosta naučio, a i suigrači su mi puno pomagali – veli Rrahmani.

No očito ima žicu i za tu poziciju s obzirom na odličan centaršut.

– I to je stvar vježbe na treninzima, a to mi nije nikakav problem – kazao je Rrahmani koji se vratio s Kosova. Njegova reprezentacija nije uspjela u kvalifikacijama u skupini s Hrvatskom napraviti ozbiljnije rezultate, ali žele napredovati i biti bolji u sljedećim kvalifikacijama za Euro. Kosovo je u ovoj stanci odigralo prijateljsku utakmicu s Letonijom.

– Dosad smo stalno morali igrati izvan Kosova kao domaćini, sad smo konačno bili kod kuće, u Mitrovici.

Letonci su vodili, a onda je za 1:1 zabio upravo Rrahmani, na kraju je Kosovo slavilo s 4:3, a Rrahmani se zadovoljan vraća u Maksimir. Drugi mu je to pogodak u 11 utakmica za Kosovo. I za Dinamo je ove sezone, uz dvije spomenute asistencije, postigao jedan pogodak, za 2:0 u Zagrebu Slavenu Belupu.

Kvalifikacije u šest utakmica

Kako je očito postao univerzalan, možda Dinamo u prijelaznom roku odustane od potrage za desnim bekom. U sljedećih šest utakmica (pet u prvenstvu i četvrtfinale kupa s Istrom) vidjet ćemo koliko će ga na toj poziciji koristiti Cvitanović, hoće li ‘miksati’ njega i Stojanovića. Bude li tako, a Rrahmani je zaslužio povjerenje, onda bi u plavoj blagajni moglo ostati nešto novca. Kad trener ima stopera i beka u jednom, znatno mu je lakše složiti i momčad za utakmicu, pa i klupu. Ne treba zaboraviti Rrahmanija kao stopera, iako ‘pole position’ drže Filip Benković i Leonardo Sigali, kosovski je reprezentativac odmah iza njih, a ispred donedavnog hrvatskog reprezentativca Marka Leškovića.

Kako bilo, borba za pozicije plavih igrača počela je odavno, a sad kad plavi imaju lijepu bodovnu zalihu i dobar raspored, imat će priliku dokazati i svoj karakter i kvalitetu. Da im ne traže zamjene.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije