Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
finale turnira

Amerikanci svladali Furiju i osvojili 14. košarkaško zlato

Dream Team (1)
Foto: AFP
1/35
12.08.2012.
u 18:46

Amerikance je s 30 koševa i devet skokova predvodio Durant. U utakmici za treće mjesto Rusija je s 81:77 pobijedila Argentinu

Košarkaši Sjedinjenih američkih država u finalnoj su utakmici olimpijskog turnira svladali Španjolsku rezultatom 107:100.

Bila je to repriza finala s Olimpijskih igara 2008. godine u Pekingu.

Španjolci su očito namučili američki dream team, bili su blizu u utakmici u kojoj su se Amerikanci defintivno odvojili u posljednjoj četvrtini. Igrač utakmice bio je Kevin Durant koji je zabio trideset koševa uz devet skokova. Slijedili su ga kod pobjedničke momčadi LeBron James s 19 koševa i Kobe Bryant sa 17 koševa.

S druge strane, Španjolce je očekivano predvodio Pau Gasol koji je ubacio 24 koša.

A veći dio utakmice priključak s Amerikancima držali su i zahvaljujući učinku Navarra koji je ubacio 21 koš. Još sedamnaest dodao je, također sjajni Marc Gasol, no sve to nije bilo dovoljno da se zaustavi najbolja košarkaška družina na svijetu.

Amerikancima je ovo 14. olimpijsko zlato koje su osvojili košarkaši, dok su se Španjolci morali zadovoljiti drugim uzastopnim srebrom.

U utakmici za treće mjesto Rusija je s 81:77 pobijedila Argentinu.

Nort Greenwich Arena, Suci Maranho (BRA), Christodoulou (Grč) i Aylen (Aus)

Španjolska: Chandlert 2, Durant 30, James 19. Westbrook 3, Williams 6, Iguodala, Bryant 17, Love 9, Harden 2, Paul 11, Davis, Anthony 8

SAD: P. Gasol 24, Fernandez 14, Rodriguez 7, Navarro 21, Calderon, Reyes, Claver, San Emeterio, Llull 5, M. Gasol 17, Ibaka 12, Sada

Trice: SAD 15 od 37 (Durant 5, Bryant 3...), Španjolska 7 od 19 (Navarro 4, Fernandez, Rodriguez i Lull po 1). Skokovi: SAD 37 (Durant i Love po 9...), Španjolska 35 (Ibaka 9, Gasol 8...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije