Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP u košarci

Amerikanci izbacili Brazil, a suci Acu Petrovića

SAD - Brazil
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
09.09.2019.
u 17:23

Amerikanci su ovom pobjedom osigurali prvo mjesto u skupini i u četvrtfinalu će igrati protiv Francuske

Košarkaši Brazila, koje vodi hrvatski stručnjak Aco Petrović, ostali su bez plasmana u četvrtfinale svjetskog prvenstva u Kini nakon što su susretu posljednjeg kola K skupine izgubili od reprezentacije SAD sa 73:89.

Brazilu je trebala pobjeda kako bi su ugurao među osam najboljih, ali nije išlo. Do poluvremena su Petrovićevi odabranici nekako držali priključak, no u nastavku se njihova igra raspala i drugi dio igre izgubili su sa 12 razlike.

Brazil je veći dio utakmice bio bez Petrovićeve pomoći koji je u drugoj četvrtini isključen zbog dvije tehničke.

Prvu je dobio sredinom prve četvrtine, a drugu nakon tri minute druge dionice.

Amerikance su do pobjede predvodili Kema Walker i Myles Turner sa po 16 koševa, dok su u brazilskim redovima najefikasniji bili Vitor Benite sa 21, te Leandrinho Barbosa i Anderson Vareajo sa po 14 koševa.

Amerikanci su ovom pobjedom osigurali prvo mjesto u skupini i u četvrtfinalu će igrati protiv Francuske koja je u dvoboju za prvo mjesto u skupini L izgubila od Australije 98:100. 

Bila je to sjajna utakmica u kojoj su odlučivale nijanse.

Francuska je na koncu prve četvrtine imala koš prednosti (24:23), na poluvremenu je bilo 66:66, da bi u trećoj dionici Francuzi imali i devet koševa viška (70:61).

Australija je do konca trećeg perioda smanjila na četiri koša minusa, a nakon tri minute igre u zadnjoj četvrtini i povela sa 82:79. U posljednje tri minute ušlo se u egalu (87:87), a prednosti nije bilo niti minutu prije kraja (94:94).

Joe Inges je tada doveo Australce u prednost (96:94), izjednačio je Nando De Colo, da bi Matthew Dellavedova 30 sekundi prije kraja realizirao dva bacanja za novu australsku prednost.

De Colo je 16 sekundi prije kraja još jednom izjednačio, a Dellavedova pet sekundi prije kraja dobio priliku s linije slobodnih bacanja približiti Australce pobjedi. Zabio je samo prvo bacanje za 99:98, a drugo je promašio. Francuska je imala četiri sekunde za pobjedu, ali je Andrew Albicy pogrešno dodao, Patty Mills je ukrao loptu, a Mitch Creek s linije slobodnih bacanja potvrdio australsko slavlje.

U pobjedničkim redovima najefikasniji su bili Mills sa 30 koševa, Ingles sa 23, te Aron Baynes sa 21 košem. Kod Francuza najefikasniji su bili Evan Fournier sa 31 i De Colo sa 26 koševa.

Australija je osvojila prvo mjesto u skupini i u četvrtfinalu će igrati protiv Češke, dok Francuze očekuju Amerikanci.

Sada su poznati svi parovi četvrtfinala SP-a.

U utorak će igrati Srbija - Argentina (13:00), te Španjolska - Poljska (15:00), a u srijedu će snage odmjeriti SAD - Francuska (13:00), te Australija - Češka (15:00).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije