Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Copa America

Alves: Messiju moraju pomoći suigrači, on ne može sam

'Argentina\'s forward Lionel Messi celebrates after scoring team\'s second goal against Albania during a friendly football match at the Monumental stadium in Buenos Aires on June 20, 2011. AFP PHOTO /
'Maxi Failla'
03.07.2011.
u 18:34

Hit-strijelac u Europi, Kolumbijac Falcao nije se sastao s loptom protiv Kostarike

Minimalnom 1:0 (1:0) pobjedom protiv Kostarike, nogometaši Kolumbije uspješno su startali na Copa Americi i tako zasjeli na čelnu poziciju skupine A nakon kiksa Argentine s Bolivijom (1:1). Jedini je pogodak u 45. minuti postigao 25-godišnji napadač berlinske Herthe Gustavo Adrian Ramos, koji je na vrhu 16-erca primio sjajnu dubinsku loptu Portova veznjaka Fredyja Guarina, zaobišao vratara Moreiru i lijevom nogom pogodio mrežu.

Isključenje Brenesa

Kolumbijci su od 28. minute igrali s igračem više, nakon što je izravni crveni karton zaradio kostarikanski veznjak Brenes. No, u igri se nije vidjelo da Kolumbija ima igrača više, Kostarika se dobro branila, a spomenimo da se najtraženiji europski napadač, Portov Kolumbijac Radamel Falcao, nije sastao s loptom.

Još se ne stišavaju komentari iznenađujućeg remija Argentine s Bolivijom. Argentinski mediji opet upiru prstom prema Lionelu Messiju, svi su očekivali da će najbolji svjetski nogometaš sam riješiti utakmicu i donijeti pobjedu, no to se nije dogodilo.

A Messijev suigrač iz Barcelone, desni bočni Brazilac Dani Alves, nudi svoje viđenje zašto Messi ne igra tako dobro za svoju reprezentaciju kao što igra za Barcelonu...

– I protiv Bolivije se pokazalo da jedan igrač, pa bio on i najbolji na svijetu, ne može sam osvojiti bodove. Nogomet je momčadska igra i Messiju je nužna pomoć suigrača kakvu ima u Barceloni – smatra Dani Alves.

I to je kristalno točna definicija Messijevih nastupa za Argentinu, koji su ispod razine igara u Barceloni. Samo je jedan nogometaš mogao čak i s prosječnim suigračima i anonimcima doći do vrha – Diego Armando Maradona! I unatoč blistavim Messijevim majstorijama u Barceloni, sve dok i Argentinu ne dovede na vrh, svjetski će "broj jedan" svih vremena ipak biti Maradona...

Oslabljeni Meksikanci

U noći na utorak startat će i skupina C. Urugvaj igra s Peruom, dok će se Čileu sučeliti Meksiko, koji je došao u Argentinu s pričuvnim sastavom, nakon što je savez suspendirao osmoricu reprezentativaca zbog raskalašenog ponašanja u hotelu tijekom priprema za CONCACAF Gold Cup, koji je Meksiko na kraju i osvojio...

Copa se tek zahuktava, nakon kiksa Argentine, širi se krug favorita, pa Urugvajac Luis Suarez tvrdi:

– Argentina je domaćin natjecanja, a Brazil je uvijek – Brazil! I to je uvijek tako, te su dvije momčadi najveći aspiranti za naslov. Moj Urugvaj i Čile mogli bi im pomrsiti račune, između ta četiri sastava treba tražiti pobjednika Copa Americe – uvjeren je Liverpoolov napadač.

Komentara 1

MA
Mamlaz
19:07 03.07.2011.

Anonimcima? Almiron, Burruchaga, Valdano, Tapia... anonimci? Kratki rezime članka: ajmo svi obući Maradonin dres, jer je po \'mom\' on najbolji igrač svih vremena. Bravo na objektivnom prikazu situacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije