Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Formula 1

Alonso odahnuo, McLaren najavio promjenu od sljedeće sezone

Fernando Alonso
Reuters/Pixsell
14.09.2017.
u 07:00

McLaren na kraju ove sezone prekida suradnju sa Hondom i u narednoj sezoni će koristiti Renaultove motore.

Britanska ekipa McLaren na kraju ove sezone prekida suradnju sa Hondom, a u narednoj sezoni Formule 1 koristiti će Renaultove motore. 

McLaren se vratio Hondinim motorima 2015. godine nadajući se da će se ponoviti uspjesi koje su ostvarili u razdoblju od 1988. do 1993., kada su njihovi vozači osvojili četiri naslova svjetskih prvaka (Ayrton Senna 1988, 1990, 1991, te Alain Prost 1989).

 No, u posljednje tri sezone McLaren je sa Hondinim motorima imao katastrofalne rezultate. Prvi vozač McLarena Fernando Alonso bio je najglasniji u pritužbama na Hondine motore navodeći kako su preslabi i nepouzdani.

Tako će sljedeće sezone Alonso voziti McLarenov bolid sa Renaultovim motorom, a upravo je u Renaultu bio svjetski prvak 2005. i 2006. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije