Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
červar otpisao trojicu

Alilović izabrao Celje zbog Serdarušića

Lino Červar
Goran Stanzl
06.01.2010.
u 12:42

Izbornik Lino Červar i njegov stručni stožer zajedno s 18 odabranih rukometaša zamijenili su u srijedu Makarsku Austrijom gdje će nastupiti na pripremnom turniru.

Červar je smanjio popis, otpali su Musa, Božić i Miljak, a preostalih 18 reprezentativaca čini i sastav za europsko prvenstvo.

Rezultat (ni)je bitan

– Rezultat je uvijek bitan, no sada nije najbitniji. Taj će nam turnir dobro doći da vidimo gdje smo i što smo, koje su nam mane koje moramo ispraviti, a što je već sada u redu. Mađarska i Poljska su jake momčadi, ne smijemo zanemariti ni domaćina Austriju. Svi igrači koje vodim dobit će priliku – kazao je jučer uoči puta u splitskoj zračnoj luci Lino Červar.

Izbornik najavljuje i neke taktičke novosti.

– Igrat ćemo sa čak četiri obrane koje smo vježbali, pokušat ćemo mijenjanjem obrane 5-1 u 6-0 ili 3-2-1 razbiti ritam protivnika. A od igrača očekujem povezane napade i nadasve borbenost. Želim da svi koji nas budu gledali vide naše zajedništvo, da shvate da je hrvatska reprezentacija velika obitelj – kaže Červar.

Naši igrači ne podcjenjuju svoje protivnike.

– Poljaci igraju u njemačkoj ligi, Mađari su koncentrirani u Veszpremu koji igra važnu ulogu u klupskom rukometu, dok će Austrijanci kao domaćini biti vrlo motivirani – govori Blaženko Lacković.

Mirko Alilović otputovao je u Austriju s trogodišnjim ugovorom s Pivovarnom Laško iz Celja u džepu.

– Bit će mi malo čudno u lipnju kad mi istekne ugovor s Ademarom otići iz Španjolske nakon pet godina, ondje sam otišao kao dijete. U Celju ću biti mnogo bliže kući – kaže Alilović.

Serdarušić prevagnuo

Imao je, tvrdi Alilović, nekoliko ponuda, no Slovence je izabrao i zbog trenera Zvonimira Serdarušića.

– Od Kiela je napravio instituciju, sigurno će i Celje gurnuti korak naprijed. A meni je najvažnije da ću braniti – kaže Alilović.

Červarovi kandidati za EP:
vratari: Alilović, Čarapina i Šego;
krila: Štrlek, Mataija, Čupić, Zrnić;
kružni napadači: Vori, Marić;
vanjski igrači: Lacković, Balić, Buntić, T. Valčić, Vuković, Bičanić, Duvnjak, Gojun i Kopljar

Komentara 2

OB
-obrisani-
12:49 06.01.2010.

Červar bi preko ljeta mogao pozvati i Čorluku, Modrića i Eduarda..Oni če naime biti slobodni kada se igra World cup i možli bi svijetsku slavu pokušati ostvariti u rukometu..

LA
LakyM5C
13:19 06.01.2010.

EU@Janez, čujem da se na World Cup ide brodom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije