Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVIJE MUHE...

Ali to nije sve! Osim polufinala ovom pobjedom ostvaren još jedan veliki uspjeh

Hrvatska - Njemačka
REUTERS/Pixsell
15.12.2020.
u 20:33

Hrvatska se tako službeno plasirala na Svjetsko prvenstvo 2021. koje će se igrati u Španjolskoj u prosincu. To je prvi plasman naših rukometašica na rukometno SP u deset godina.

Prolazak u polufinale Europskog prvenstva u rukometu za hrvatsku je žensku reprezentaciju, vjerojatno već i znate, najbolje ostvarenje u povijesti, osvoji se medalja ili ne.

Međutim, postoji još jedno veliko ostvarenje koje su izabranice Nenada Šoštarića ostvarile 23:20 pobjedom protiv Njemačke u posljednjem kolu druge grupne faze.

Hrvatska se tako službeno plasirala na Svjetsko prvenstvo 2021. koje će se igrati u Španjolskoj u prosincu. To je prvi plasman naših rukometašica na rukometno SP u deset godina.

Hrvatska je posljednji put među najboljim svjetskim reprezentacijama bila 2011. u Brazilu, kada je osvojila sedmo mjesto. Tu generaciju je predvodila sjajna Andrea Penezić (danas Kobetić), a Hrvatska je zaustavljena u četvrtfinalu od kasnijeg prvaka Norveške.

Ovim plasmanom, dakle, hrvatske rukometašice neće morati igrati bilo kakve dodatne kvalifikacije.

Komentara 2

SJ
Sve je uzalud
19:44 16.12.2020.

......Plenković Pametni.....zadnji u europi...

DU
Deleted user
07:28 16.12.2020.

braaaaaaaaaaaaaaaaavvvvvvvvooooooooooooooooooooo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije