Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKI POČECI

Alen Babić: Radio sam za 300 kuna za noć, a od amaterske karijere nisam zaradio dvije tisuća eura

Zagreb: Boksac Alen Babić
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/6
30.08.2022.
u 08:51

"Ja sam uvijek boksao na zavidnoj razini, a ne znam jesam li tijekom cijele amaterske karijere zaradio dvije tisuće eura. Pričam o prihodima iz osam godina boksanja i nakon 90 mečeva.

Alen Babić je vlasnik WBC-ova Silver pojas bridgerweight kategorije koji je u svibnju osvojio pobjedom protiv Poljaka Adama Balskog.

Hrvatski boksač nada se meču za naslov nakon što se rasplete situacija oko borbe između prvaka Oscara Rivasa i Lukasza Rozanskog.

Savage trenutačno nema dogovorenu borbu, ali trenira i održava formu kako bi što spremnije dočekao sljedeći nastup.

Babić je svoju profesionalnu karijeru počeo u srpnju 2019. i dosad je već imao 11 mečeva i u svima je pobijedio.

U prvih deset borbi slavio je nokautom, a jedino je u posljednjem protiv Balskog do trijumfa stigao odlukom sudaca.

No Babić je imao i bogatu amatersku karijeru. Alen je putem Instagrama odgovarao na pitanja fanova, te otkrio neke zanimljive detalje iz tog razdoblja, prenosi Croring..

"Imao sam jako dugu amatersku karijeru od 2011. do 2019. godine, više od 90 mečeva, većinom u kruzeru (do 91 kg), ali i dvadesetak u superteškoj kategoriji (iznad 91 kg)", napisao je Alen Babić te otkrio koliko je zarađivao kao redar dok je živio sportski i trebao je nekako podmiriti troškove:

"Tri glave (300 kuna) noć. Samo petak i subota. Računaj… Ponosim se što nikad nisam skrenuo sa sportskog puta. Nikad nisam zarađivao osim s teških noćnih smjena. Magistrirao sam siromaštvo, uživao kad je teško, uvijek sam znao da dolazi sve što treba, uvijek."

Dobro se sjeća i svoje prve novčane nagrade koju je zaradio boksajući…

"Danas je nešto povoljnija situacija, ali to je i dalje daleko ispod neke zarade. Prve novce sam zaradio u Sarajevu na jakom turniru. Za prvo mjesto i tri meča dobio sam 40 maraka (153 kune). Živili", napisao je Alen Babić i podvukao:

"Ja sam uvijek boksao na zavidnoj razini, a ne znam jesam li tijekom cijele amaterske karijere zaradio dvije tisuće eura. Pričam o prihodima iz osam godina boksanja i nakon 90 mečeva."

>> Pogledajte razgovor s Alenom Babićem

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije