Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA NACIJA

Albanija se plasirala u Ligu B, Sjeverna Irska ispala

UEFA Nations League - League C - Group 4 - Albania v Belarus
Florion Goga/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
18.11.2020.
u 19:43

Junak utakmice bio je bivši napadač Splita Sokol Cikalleshi koji je zabio dva gola (20, 27-11m), a među strijelce se upisao i Rej Manaj (44). Golove za goste zabili su Maksim Skaviš (35) i Max Ebong (80)

Nogometna reprezentacija Albanije izborila je plasman u B razred Lige nacija nakon što je u izravnom okršaju za prvo mjesto u skupini 4 Lige C, u Tirani pobijedila Bjelorusiju sa 3-2. Bjelorusiji je za prvo mjesto bio dovoljan i bod, no Albanija je zasluženo slavila.

Junak utakmice bio je bivši napadač Splita Sokol Cikalleshi koji je zabio dva gola (20, 27-11m), a među strijelce se upisao i Rej Manaj (44). Golove za goste zabili su Maksim Skaviš (35) i Max Ebong (80). U drugom susretu u skupini Litva je u derbiju začelja pobijedila Kazahstan sa 2-1 izborivši ostanak, dok će Kazahstan razigravati za ostanak u trećem razredu.

Naime, iz prva dva jakosna razreda Lige nacija, reprezentacije koje su osvojile posljednja mjesta u svojim skupinama ispadaju u niži rang natjecanja. No, iz Lige C ispadaju smo dvije od četiri posljednje ekipe. Tko će to biti znat će se nakon razigravanja.

Dodajmo kako je Sjeverna Irska ispala iz B Lige i prije večerašnjeg susreta protiv Rumunjske. UEFA je neodigranu utakmicu Rumunjska - Norveška registrirala 3-0 pobjedom Rumunjske koja se tako spasila ispadanja.

Utakmica se trebala igrati u nedjelju, ali kako je branič norveške reprezentacije Omar Elabdellaoui zaražen koronavirusom, norveška vlada zabranila je reprezentaciji putovanje na gostovanje u Bukurešt.

Stvar je predana UEFA-inom Nadzornom, etičnom i disciplinskom tijelu, koje je potvrdilo da je Norveška izgubila utakmicu.

Ključne riječi

Komentara 1

BL
bluescreen
05:29 19.11.2020.

Znaci uskoro derbi Albanija-Srbija.,🤣🤣🤣🤣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije