Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRA VIJEST

Alan Letang vodi pomlađenu Hrvatsku na SP-u u Zagrebu

20.03.2015., Zagreb, Dom Sportova - Trening hrvatske reprezentacije hokeja na ledu u Ledenoj dvorani Doma Sportova. Alan Letang. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
07.04.2016.
u 15:01

'Teško je na ovakvom turniru govoriti o očekivanjima i ciljevima. Mogu obećati da će dečki ponosno nositi hrvatski dres, da će se žestoko boriti u svakoj utakmici i vjerujem da će navijači na kraju biti zadovoljni i ponosni na njih.'

Zagreb je od 17. do 23. travnja domaćin Svjetskog prvenstva divizije I B u hokeju na ledu, a izbornik Alan Letang će pomlađenu reprezentaciju pokušati prvenstveno zadržati u ovoj skupini, a ako se ukaže prilika boriti se i za odličja u konkurenciji reprezentacija Ukrajine, Velike Britanije, Litve, Estonije i Rumunjske.  

"Teško je na ovakvom turniru govoriti o očekivanjima i ciljevima. Mogu obećati da će dečki ponosno nositi hrvatski dres, da će se žestoko boriti u svakoj utakmici i vjerujem da će navijači na kraju biti zadovoljni i ponosni na njih", rekao je 40-godišnji Letang, bivši hrvatski reprezentativac koji je izborničku palicu preuzeo od sunarodnjaka Dona MacLeana.

"Sretan sam što sam već četiri godine uz reprezentaciju i što mogu nastaviti provoditi viziju koju je započeo Don. Zadovoljan sam dosadašnjim pripremama na kojima se dečki već tjedan dana bore za svoje mjesto u momčadi", dodao je Letang koji će moći provjeriti većinu reprezentativaca u dvije pripremne utakmice protiv vrlo snažne reprezentacije Slovenije.

Prva je utakmica na rasporedu već u petak, 8. travnja (19.30 sati), u Domu sportova, a 12. travnja če iste reprezentacije odmjeriti snage u Bledu.

"Radi se o izrazito teškom i kvalitetnom suparniku koji dolazi iz elitne divizije, ali upravo takav nam treba da naši mlađi igrači vide kako se igra na takvoj razini", istaknuo je Letang koji u odnosu na prošlogodišnji sastav na raspolaganju neće imati iskusne igrače poput beka Saše Martinovića koji je još uvijek ima klupske obveze i napadača Darija Kostovića, koji je završio igračku karijeru.

Među mlađe igrače na koje Letang ozbiljno računa pripada 21-godišnji napadač Medveščaka Ivan Janković, koji je već tri godine stalni član seniorske reprezentacije.

"Atmosfera je odlična, svi se bore da budu među 20 odabranih, pa tako i ja. Sigurno se nitko od onih koji će biti u momčadi neće švercati", rekao je 21-godišnji napadač koji je u prošloj sezoni okusio KHL te bio jedan od glavnih igrača mlade Medveščakove momčadi koja je došla do finala EBEL-a i tek u petoj, odlučujućoj utakmici finala izgubila borbu za naslov s austrijskim Red Bullom.

Janković je bio član reprezentacije koja je prošle godine na SP-u divizije I B u Eindhovenu osvojila srebrnu medalju.

"Trebamo prvo osigurati opstanak u diviziji, a onda razmišljati o nečem višem", naglasio je mladi reprezentativac koji će u napadu imati mnogobrojnu i snažnu konkurenciju, koja bi trebala biti pojačana i dolaskom Borne Rendulića, jedinog hrvatskog NHL igrača.

"U stalnom smo kontaktu s Bornom. Njegova želja za nastupom nije upitna. Potrebno je samo da dobije dopuštenje od Colorada da može igrati. Vjerujem da ćemo ga gledati u Zagrebu", rekao je predsjednik Hrvatskog saveza hokeja na ledu Nikola Švigir.

"Nadam se da su se navijači zaželjeli dobrog hokeja i da će u velikom broju doći podržati našu reprezentaciju", dodao je Švigir uz informaciju da će svi posjetitelji pripremnog dvoboja sa Slovenijom u petak u Domu sportova moći kupiti ulaznice za Svjetsko prvenstvo po povoljnijim cijenama.

Za dnevnu ulaznicu će biti potrebno izdvojiti 30, umjesto 40 kuna, a cijena tjedne ulaznice bit će snižena sa 160 na 130 kuna.

Hrvatski hokejaši će prvog dana prvenstva, u nedjelju 17. travnja, igrati protiv Velike Britanije, a dan poslije protiv Ukrajine, koje su nominalno dvije najkvalitetnije reprezentacije. U srijedu, 20. travnja, Hrvatska će se boriti protiv Rumunjske. Posljednje dvije utakmice hrvatski hokejaši odigrat će u petak i subotu, 22. i 23. travnja, protiv Estonije i Litve. Sve utakmice naši će reprezentativci igrati u terminu od 20 sati.

>> Letang: Imam stare kosti, pa im treba više da zacijele

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije