Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Serie A

Ako se prvenstvo ne nastavi, algoritam će određivati poredak

Juventus - Inter
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
08.06.2020.
u 22:45

Prema navodima agencije ANSA, 18 klubova je odobrilo predlog, a predstavnici tri kluba Serie A nisu glasovala

Talijanski nogometni savez (FIGC) odobrio je u ponedjeljak planove za odigravanje play-offa i play-outa, pa čak i upotrebu algoritma za određivanje konačnoga plasmana ako se sezona ponovo prekine zbog pandemije koronavirusa, a Seria A u tom slučaju ne bi imala prvaka.

U slučaju da se prvenstvo, koje je zaustavljeno 9. ožujka, ponovo prekine, FIGC je odredio da se sezona završi doigravanjima za prvaka, mjesta u Europi i ispadanje, a ako to ne bude moguće, upotrijebit će se algoritam za određivanje konačnog plasmana.

U tom slučaju neće biti proglašen prvak, a konačan broj bodova svakog kluba izračunavat će se temeljem  prosječnog broja osvojenih bodova na domaćem terenu i u gostima, što se množi s brojem preostalih utakmica na domaćem i gostujućem terenu, dodajući već osvojene bodove.

Prema navodima agencije ANSA, 18 klubova je odobrilo predlog, a predstavnici tri kluba Serie A nisu glasovala.

Prvestvo se nastavlja u Seriji A i B 20. lipnja, a sezona u Seriji C se neće nastaviti. Potvrđeno je da su Vicenza, Reggina i Monza ušle u Seriu B, a ispali su Gozzano, Rimini i Rieti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije