Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI IZAZOVI

Ako se plasiramo na Igre, igramo protiv Srbije: Nema tu više tenzija kao 1995. godine

01.05.2021.
u 12:18

– Morat ću nazvati Acu Petrovića da mi da savjet kako igrati protiv Italije u Italiji, ali i protiv Grčke jer on je to u ljeto 2016. sjajno izveo u Torinu. Dakako, o tome ćemo tek nakon što nam završe splitske olimpijske kvalifikacije u kojima smo suparnici – kazao je hrvatski izbornik Mršić

Baš kao i 2016. u kvalifikacijama za OI u Riju, hrvatski košarkaši ponovo će u Italiji igrati važno natjecanje protiv Italije i Grčke. Ovaj put će to biti Eurobasket 2022. u kojem će jednu skupinu ugostiti Milano. A osim spomenutih reprezentacija, u tom društvu naći će se još i Ukrajinci, Britanci i Estonci.

– Morat ću nazvati Acu Petrovića da mi da savjet kako igrati protiv Italije u Italiji, ali i protiv Grčke jer on je to u ljeto 2016. sjajno izveo u Torinu. Dakako, o tome ćemo tek nakon što nam završe splitske olimpijske kvalifikacije u kojima smo suparnici – kazao je hrvatski izbornik Mršić prokomentiravši i skupinu s kojom se križamo:

– Naša skupina u osmini finala ide na skupinu u kojoj su Srbija, Češka, Poljska, Finska, Izrael i Nizozemska. Ako gledate samo imena, reći ćete da je to možda i najslabija skupina. No, ako Poljska, Češka i Izrael budu kompletni, bit će jako neugodni.

Bilo bi dobro ne biti četvrti i tako izbjeći favorita druge skupine Srbiju.

– Želite li otići do medalje, prije ili kasnije morate dobiti neku jaku reprezentaciju.

Zanimljivo je da nam je i olimpijski ždrijeb – ako se u Tokio plasiramo – namijenio Srbiju, i to u skupini. A to je često bilo “više od igre”.

– Srećom te tenzije više nisu kao što su bile 1995. kada smo prvi put bili s njima na istom natjecanju. Za današnje igrače to je normalna utakmica – kaže Mršić.

Na tom Eurobasketu Hrvatska je osvojila svoju posljednju medalju – pobijedivši Grčku u dvoboju za broncu, a najbolji strijelac te utakmice bio je upravo Mršić (20 koševa).

– Tih 90-ih godina Grke smo pobjeđivali s lakoćom. Na Eurobasketu 1993. i na SP-u 1994. pobijedili smo ih s više od 30 razlike, a na njihovu parketu 1995. dobili smo ih pred 20 tisuća navijača. No sada su neka druga vremena, što ne znači da ih ne možemo dobiti.

Na tom Eurobasketu Hrvatska bi trebala nastupiti u najjačem mogućem sastavu jer ne bi trebalo biti prepreka (NBA doigravanje) kakve će hrvatski izbornik imati u sastavljanju selekcije za ovoljetne olimpijske kvalifikacije. 

Komentara 14

Avatar Mali Berica
Mali Berica
13:04 01.05.2021.

Nema tu više tenzija kao 1995. godine, sada je puno gore.

K0
Konjina2.0
17:21 01.05.2021.

zašto sam izbrisan jer sam rekao da je Srbija jača od nas? to nije uopće upitno dragi moderatoru, pitaj bilo kojeg normalnog čovjeka koji prati kosarku

MO
montello
15:10 01.05.2021.

Losi smo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije