Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOBIČNA SITUACIJA

Ako se naši plasiraju na OI, Cibonin će trener u Tokiju nastupati protiv Hrvatske

03.02.2021.
u 22:21

Olimpijski sraz Hrvatske sa Srbijom zanimljivijim bi mogao učiniti Cibonin novi trener Vladimir Jovanović koji je jedan od pomoćnika srpskog izbornika Igora Kokoškova.

Ždrijeb olimpijskog košarkaškog turnira, obavljen u Ženevi, htio je tako da bi se na Olimpijskim igrama u Tokiju u istoj skupini mogle naći Hrvatska i Srbija. Kažemo “mogle”, jer se i jedna i druga reprezentacija najprije moraju kvalificirati, za što postoje dobri izgledi jer su obje domaćini ovoljetnih kvalifikacijskih turnira.

Hrvatska ima teži posao jer mora biti najbolja u društvu Brazila, Njemačke, Rusije, Tunisa i Meksika, a Srbija mora biti prva u konkurenciji Italije, Novog Zelanda, Portorika, D. Republike i Senegala.

Kako na Olimpijskim igrama nastupa samo 12 reprezentacija, izvučene su tri skupine po četiri nakon čega će se, od osam najboljih po skupinama, ždrijebati četvrtfinalni parovi. A u skupini B nadjačavat će se pobjednici kvalifikacijskih turnira u Beogradu i Splitu te Australija i Nigerija.

Skupinu A činit će Amerikanci, Francuzi, Iranci te pobjednici kvalifikacijskog tunira u Kanadi gdje su favoriti domaćini i Grci, a tu su i Turci. Skupinu C popunjavaju Argentina, Španjolska, domaćin Igara Japan te pobjednik kvalifikacijskog turnira u Kaunasu gdje su favoriti domaćini Litavci, a konkurirat će i Slovenija, ako bude imala Dončića. Dođe li do njega, olimpijski sraz Hrvatske sa Srbijom zanimljivijim bi mogao učiniti Cibonin novi trener Vladimir Jovanović koji je jedan od pomoćnika srpskog izbornika Igora Kokoškova. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije