Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neočekivan ODLAZAK

Ajla Tomljanović preko noći postala Australka!

Tennis - 2014 Wimbledon Championships - Day Two - The All England Lawn Tennis and Croquet ClubCroatia's Ajla Tomljanovic in action against Great Britain's Heather Watson during day two of the Wimbledon Championships at the All England Lawn Tennis and Croq
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
24.07.2014.
u 18:30

Naša službeno najbolja tenisačica neće više nastupati pod hrvatskom zastavom

Ako je vjerovati The Sydney Morning Heraldu, a taj australski dnevnik zasigurno nije tračerski list, Hrvatska je ostala bez jedne od najperspektivnijih tenisačica. Ajla Tomljanović, 21-godišnja Zagrepčanka koja već više godina živi na Floridi (u kampu Chris Evert), uzela je ovih dana australsko državljanstvo i ubuduće će nastupati pod australskom zastavom. To će se zapravo, precizira list, dogoditi prvi put na US Openu ove godine. Pravila o mijenjanju državljanstva nisu, naime, jednaka u Međunarodnom teniskom savezu (ITF), pod čijim su okriljem Grand Slam turniri, i u Udruženju teniskih profesionalki (WTA), koje nadzire ostale turnire.

Bilo kako bilo, Ajla se pridružila cijeloj skupini tenisačica, mahom iz istočnoeuropskih zemalja, koje su u međuvremenu postale Australke. Među njima su Jarmila Gajdošova, sestre Rodjonove, Anastasja i Arina, Olivija Rogowska, pa i Jelena Dokić koja je u Australiju došla još kao djevojčica. I muško krilo australskog tenisa puno je naturaliziranih stranaca, među kojima su i dvojica Hrvata – Tuzlak Bernard Tomić i Jajčanin Marinko Matošević.

Australski teniski savez kratko je na svojoj stranici poželio dobrodošlicu dojučerašnjoj Hrvatici:

– Ajla Tomljanović nastupat će kao Australka na Grand Slam turnirima odmah, a na ostalim turnirima kad udovolji propisima o promjeni državljanstva. Australski teniski savez izražava Ajli dobrodošlicu u australsku tenisku obitelj i želi joj mnogo uspjeha!

Potvrdu ove informacije nismo mogli dobiti od obitelji Tomljanović jer nam se nisu javljali ni Ajla ni njezin otac Ratko, bivši hrvatski rukometni reprezentativac, koji vodi Ajlinu tenisku karijeru. Neslužbeno smo doznali da se Ajla odlučila na promjenu državljanstva najviše zbog odličnih uvjeta koje ima u Melbourne Parku.

Našoj izbornici Ivi Majoli ovo je bio prvi glas pa je i sama zatražila malo vremena da provjeri o čemu je riječ. No Ajla je ionako posljednji put za Hrvatsku zaigrala još u veljači 2011. godine.

>>Ajla Tomljanović izbacila treću tenisačicu svijeta!

Komentara 103

US
USA
21:28 24.07.2014.

Kad pustis suzu na himnu, kad pogledas otoke sa Vratnika ili Ucke, polja psenice i slavonsku ravnicu, zagorske brege, boju Roskog slapa, kad pustis krv u ratu to je Domovina. Nije zadaca Domovine da ti omoguci normalan zivot, vec je to zadaca svakog koji zivi u njoj. Jedan veliki predsjednik J.F.K. je izrekao pravu poantu na tu temu: "My fellow Americans, ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country." Tko svoju zemlju ne osjeca na taj nacin daleko mu kuca i ne treba zaliti za njima. Dao bog i da svi oni koji je ne vole, a ima ih dosta na ovom portalu, takodjer spakiraju svoje stvari i odu gdje im je ljepse.

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
19:26 24.07.2014.

Ajla, sad si postigla nešto u karijeri i Australija ili Hrvatska ti više ne mogu pomoći, nego ti sama sebi sa timom koji si si izabrala, tako da nevidim razlog promjene zastave!

Avatar TvojUjko
TvojUjko
18:54 24.07.2014.

Prošla su vremena ponosa i slave što si Hrvat...političari, osobito zadnja postava nas je dovela da uz bijedu više nemamo ni svoj prepoznatljivi nacionalni ponos...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije