Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRENAPORNO

Agassi: ATP mora promijeniti raspored

Andre Agassi
Reuters
15.10.2009.
u 17:42

Andre Agassi, umirovljeni 39-godišnji američki tenisač, jedan od velikana bijelog sporta, pružio je podršku svojim mladim kolegama u borbi za reorganizaciju rasporeda ATP Toura.

Naime nedavno su Španjolac Rafael Nadal i Amerikanac Andy Roddick, tenisači s dugim stažem u društvu desetorice najboljih (obojica su bili broj 1), vrlo žestoko kritizirali zgusnuti raspored ATP Toura kazavši da igračima manjka vremena za odmor, te da su zato često podložni ozljedama.

Sjajan je primjer posljednji ATP turnir u Šangaju iz serije 1000, koji su zbog ozljeda otkazali Roger Federer (umor), Andy Murray (ozljeda ručnog zgloba), dok su Andy Roddick, Juan Martin del Potro, Tommy Haas, Mischa Zverev, Josea Acasuso, kao i Gaël Monfils i Stanislas Wawrinka, nastupili na turniru, ali su svi redom predali mečeve u početnim fazama turnira također zbog ozljeda.

- Oduvijek sam bio mišljenja da je najbolje kreirati raspored koji igračima omogućuje da daju sve od sebe. Mislim da je određeni period bez tenisa zdrav i za igrače i za navijače. Igrači se stignu rekuperirati, a navijači se zažele tenisa – rekao je Agassi, osmerostruki Grand Slam pobjednik, uoči ekshibicijskog dvoboja s nekadašnjim velikim rivalom Peteom Samprasom koji je na rasporedu 25. listopada u Macauu.

- Jako se veselim dvoboju s Peteom i obnovi našeg rivaliteta. On je bio jako važan dio moje karijere, zajedno smo stvarali povijest – dodao je Agassi, koji je posljednji put sa Samprasom igrao u finalu US Opena 2002. kada je Sampras pobijedio i osvojio svoj tada rekordni 14. Grand Slam.

Ukupno su u karijeri ova dvojica velikana međusobno igrali čak 34 puta, a uspješniji je Sampras sa 20 pobjeda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije