Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PANIKA ZBOG VIRUSA

Afera u Dubrovniku mogla je biti još veća da Šibenčani nisu željeli surađivati

06.05.2021.
u 12:00

– Radi se o izvanrednoj situaciji i zdravlje je ipak najvažnije.

Neki će reći da je to bila samo bura u čaši vode, na kraju je tako i ispalo, no polufinalna utakmica doigravanja za hrvatskog vaterpolskog prvaka između Juga i Solarisa mogla je uroditi velikom aferom, a i ovako će možda biti repova.

Ukratko: ta je utakmica na bazenu u Gružu trebala početi u 18 sati, ali jugaši su odbili ući u vodu jer Šibenčani nisu bili testirani na COVID-19. To nigdje nije ni propisano, ali Solaris je prije toga igrao s Primorjem, koje je puno zaraženih igrača i trenera, pa se u gospara pojavio strah da će se i oni zaraziti.

U skladu s pravilima suci Robert Tiozzo i Joško Prančić donijeli su odluku da je utakmica gotova. U tom trenutku Solaris je bio finalist i budući suparnik Mladosti. No proradili su telefoni, konzultacije s povjerenikom za natjecanje Milivojem Bebićem i direktorom HVS-a Pericom Bukićem. Jugov predsjednik bio je prilično oštar prema Bebiću, Drnasinu i Bukiću, pale su i proste riječi...

– Dumančić mi se jutros javio i ispričao mi se, ali to ne umanjuje moju gorčinu zbog svega što se dogodilo, zbog ove lakrdije oko polufinala. Uistinu smo bili konstruktivni prema Jugu, dopustili smo mu da u polufinalu može odigrati samo jednu utakmicu sa Solarisom i ovo mu nije trebalo. Ljudi iz Juga, Konsuo i Dumančić, u Upravnom su odboru HVS-a, Konsuo je čak i dopredsjednik, ali nikad nisu išli s nekim konkretnim prijedlogom – kaže Bukić.

Utakmica je s dva i pol sata zakašnjenja, zahvaljujući konstruktivnosti Šibenčana, ipak odigrana, Jug je pobijedio s 14:7, a Bebić nakon svega kaže:

– Radi se o izvanrednoj situaciji i zdravlje je ipak najvažnije.

Ključne riječi

Komentara 1

TR
Travno221
20:11 06.05.2021.

Jugaši za sebe uvijek traže posebna prava. Ako su svi igrači iz Dubrovnika cijepljeni, zašto im je onda važno jesu li Šibenčani testirani ili ne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije