Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mutni poslovi

Afera u Brazilu: Gradnja stadiona za SP preplaćena!?

'Aerial view of works at the Maracana stadium in the north of Rio de Janeiro, southeastern Brazil, on October 5, 2012. The stadium is undergoing renovations to host the FIFA World Cup 2014. Photo: Car
'Carlos Eduardo Cardoso'
07.11.2012.
u 20:12

Stadion Atletico Paranaensea bio je obnavljan za nadolazeće Svjetsko prvenstvo, a posao je dobila tvrtka čiji je vlasnik sin predsjednika kluba

U Brazilu je na pomolu velika afera koja se tiče Svjetskog nogometnog prvenstva 2014. u toj zemlji! Gradske vlasti Curitibe istražit će optužbe da je obnova stadiona za SP, na kojem igra Atletico Paranaense - preplaćena. A zanima ih i zašto je stopirana izgradnja novih traka za autobuse.

- Javni novac koji se ulaže mora stvoriti nešto što će ostati u nasljeđe populaciji koja tu živi, a ne da \"ispari\" zbog lošega upravljanja - rekao je Fabio Camargo, predstavnik države Parana koji se nalazi na čelu istrage.

Sporno je, a prenose lokalni mediji, to što je na natječaju za opremanje stadiona stolcima (ukupno 43.981) pobijedila tvrtka u vlasništvu sina predsjednika Atletica iako je njegova ponuda bila 13 posto skuplja i nepovoljnija.

Rezultati istrage očekuju se u veljači 2013. godine.

Inače, ovo je prva, ali brazilski mediji naglašavaju, sigurno ne i posljednja istraga ovakvoga tipa jer su troškovi obnove stadiona za SP značajno porasli u odnosu na projekcije, a četiri su stadiona već sad proglašena \"bijelim slonovima\". Drugim riječima, infrastruktorom koja je iznimno skupa, a neće donijeti nikakve koristi vlasniku.

Komentara 1

JO
jolly
20:42 07.11.2012.

Baš smo se mi našli isčuđavati tome? ha ha ha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije