Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAPETAN OSTAJE

Ademi će opet biti ključni igrač u napadu na Ligu prvaka

29.01.2020.
u 10:38

U nedjelju navečer bio je na korak od odlaska Kruni Jurčiću u Emirate, a već u ponedjeljak prije podne režirao je kraj “filma” i odlučio da ostaje u Dinamu

Za razliku od sage o odlasku Danija Olma iz Dinama koja je trajala od ljeta, od kraja prošle sezone, Arijan Ademi je svoj transferni “film” snimio na brzinu, u samo dva kadra.

U nedjelju navečer bio je na korak od odlaska Kruni Jurčiću u Emirate, a već u ponedjeljak prije podne režirao je kraj “filma” i odlučio da ostaje u Dinamu.

1/13

Tako će i nakon deset godina predvoditi plavu momčad, možda i zaključiti karijeru u Maksimiru iako je za takve zaključke daleko prerano, znamo kako se stvari brzo mijenjaju u nogometu, ono što je danas čvrsto kao beton brzo se zna rasplinuti.

Bjelica je sretan

– Naravno da sam sretan što je ostao, puno je puta pokazao koliko nam znači kao vođa momčadi na travnjaku ili izvan njega – govorio je Bjelica nakon odluke Ademija da ostane u Dinamu.

Ademi se i jesenas jako žrtvovao za Dinamo, igrao je važne utakmice prije kojih je morao dobiti injekciju koja bi blokirala bol u stopalu.

I igrao je odlično, vukao plave do Lige prvaka i kroz nju, borio se s Atalantom, Manchester Cityjem i Šahtarom do zadnjeg kola za prolazak skupine.

Ademi je ove jeseni odigrao puno više europskih utakmica nego u domaćim natjecanjima. Igrao je u svih šest utakmica kvalifikacija Lige prvaka i svih šest u skupini, skupio je više od tisuću europskih minuta uza sve probleme koje je imao.

U HNL-u je odigrao samo šest utakmica, dodao je tome i jednu u kupu, igrao je protiv Karlovca na koji je Bjelica poslao gotovo najbolju momčad, a izostavio igrače koji su doživjeli debakl izgubivši u prvenstvu od posljednjeplasiranog Varaždina.

Nakon svih tih injekcija i muka i odigranih utakmica poslije kojih, kad bi injekcija popustila, gotovo nije mogao stati na nogu, dobio je pauzu.

Na ovim pripremama nije odradio nijedan trening s momčadi, klub je odlučio dati mu poštedu koliko god bude potrebno da bi ta ozljeda stopala postala prošlost.

Nenad Bjelica ima igrače koji mogu dobro zamijeniti Ademija, Moro i Đira pokazali su kvalitetu, uostalom Ademi je često igrao na poziciji “osmice”, a na zadnjem veznom bio je Moro, a za poziciju “osmice” imao je dosta rješenja, to su igrači koji će zamijeniti i Olma – Ivanušec, Gojak i Majer.

No za Dinamo je važno što je Ademi ostao već i zbog percepcije javnosti, nakon Olma, Ademijevo napuštanje Maksimira moglo bi se tumačiti kao osipanje momčadi.

Dinamo ima prilično mladu momčad, od 35 igrača koji su bili na pripremama ovog siječnja samo deset ih je starije od 25 godina, a prosjek igrača koji su uglavnom igrali u Ligi prvaka je oko 25 godina, s tim što je najstariji zadnji red (Théophile 30 godina, Perić, 25, Leovac 31, Dilaver 28).

Iako nije važno koliko tko ima godina, već kako igra, iskustvo nije nimalo nevažno, pogotovu u tim velikim i važnih europskim utakmicama. I zato je sad važno za plave da se Ademi prvo sasvim oporavi pa pripremi i da ga Bjelica ima maksimalno spremnog kad počnu ljetne kvalifikacije za Ligu prvaka. Sad ga se može štedjeti koliko god je potrebno, važno je da opet povede momčad u te europske kvalifikacije od kojih klub živi, ali i njegovi navijači.

Ademi i Oršić su pojačanja

Uz Ademija se samo još bolje mogu razviti mladi od kojih se očekuje da nose Dinamo kao što su Moro, Ivanušec, Majer i Gojak koje smo već punio puta gledali. K tome, Bjelica je za ovo proljeće najavio da će dosta koristiti mlade igrače, sigurno je da će u kadru prve momčadi ostati Đira, Gvardiol, Marin i oni će dobiti znatnije prilike tijekom ove polusezone.

Među te mlađe koji će igrati zacijelo je i Sandro Kulenović, no on je u Rovinju samo bio pod torturom kondicijskog trenera Matina Mayera, ali njegova metatarzalna kost sjajno zarasta i mogao bi uskoro raditi i s momčadi, dijete Dinama koje je igralo u Poljskoj, a dio vremena provelo i u Juventusu veliki je napadački potencijal.

Dok se on ne priključi punom radu, prva alternacija Petkoviću bit će Gavranović ako u međuvremenu, u ovim zadnjim danima prijelaznog roka, ne ode. I on ulazi u red starijih u momčadi, 30 mu je godina, a želi minutažu kako bi se izborio za svoje mjesto u švicarskoj reprezentaciji na Europskom prvenstvu.

Zasad su ostanak Ademija i Oršića, koji je preskup Bilićevu WBA-u, a i ne želi u drugu ligu, najveća pojačanja plavih.•

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
10:44 29.01.2020.

Super je Ademi a bogme je lani izveo pomutnju u protivničkim redovima u napadačkim akcijama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije