Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI IZBORNIK

Aco otkrio tajnu o sukobu Rađe i Ukića: 'Očito je netko imao preveliki ego'

Aco Petrović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
28.02.2019.
u 21:29

Aco je hrvatsku odveo na Olimpijske igre u Rio de Janeiro 2016. godine gdje je u četvrtfinalu sa Srbijom njegova momčad izgubila s tijesnih 86:83.  Nakon toga je na Europskom prvenstvu izgubio od Rusije i dobio otkaz

Bivši izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović prokomentirao je debakl naše momčadi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i pri tome izrekao neke zanimljive stvari, dosad nepoznate javnosti. 

Aco je hrvatsku odveo na Olimpijske igre u Rio de Janeiro 2016. godine gdje je u četvrtfinalu sa Srbijom njegova momčad izgubila s tijesnih 86:83. 

Nakon toga je na Europskom prvenstvu izgubio od Rusije i dobio otkaz.
Sada je Brazil odveo na Svjetsko prvenstvo bez puno muke, a u razgovoru za Sportske novosti prokomentirao je nastup naše reprezentacije. 

- Još prije 2-3 tjedna rekao sam sve jer su stvari bile potpuno jasne unatoč teoretskoj mogućnosti prolaza. Iza svega rečenog stojim, a porazi od Poljske i Mađarske bili su potpuno očekivani s obzirom na selekciju tijekom cijelih kvalifikacija. Već je dugo jasno da su u Savezu, a tu mislim isključivo na Dinu Rađu, koji se kao šef struke nametnuo i izravno odlučivao o svemu, odnosno postavljao izbornike i još sastavljao popise igrača, podcijenili kvalifikacije - rekao je Petrović koji je prokomentirao i nepozivanje Krunoslava Simona i Roka Ukića iako su dečki htjeli pomoći. 

- Nije mi poznato što se dogodilo sa Simonom, ali situacija s Ukićem mi je potpuno jasna. Naime, nakon treće utakmice na posljednjem Eurobasketu došlo je do nekih ‘iskri’ između Roka i Stojka Vrankovića, čak su on i Dino tražili da ga pošaljem kući, na što sam se samo nasmijao jer verbalni sukob nije razlog za tako drastičan potez.

Tu su pak Stojko i Dino prekrižili Ukića za sva vremena, a iako je on htio pomoći, prošle sezone igrao solidno za Cedevitu, a sada u Parizu ima samo jednu utakmicu tjedno, očito je netko imao preveliki ego da prijeđe preko svega u svrhu boljitka reprezentacije - iznenadio je Petrović, a time i dao do znanja zašto se u posljednje vrijeme događaju medijska prepucavanja između Rađe i Ukića. 

Upitan zašto je tome tako Petrović kaže: 

- Ne mogu se uvući u glavu Dine Rađe, a jedino bih vam na taj način mogao odgovoriti na pitanje. Ako se ne može prijeći preko jednog takvog banalnog incidenta kakav je bio s Ukićem u Cluju, onda stvarno ne znam preko čega se može...

Za kraj je Petrović rekao nešto i o lošoj selekciji reprezentaciji

- Ne znam što bih vam rekao jer, ponavljam, ne postoji kritična masa i ja ne vidim izlaz. Nas od studenog ponovo čekaju kvalifikacije, ovaj put za Eurobasket, a siguran sam da će ljudi u Savezu i njih shvatiti olako pa se osvijestiti kad odemo, recimo, u Portugal i izgubimo s 15 razlike. Godinu i pol slušam kako se trubi o selekciji, na playa se gura Matu Kalajžića, koji je fizički dobar, ali je ‘dvojka’, onda Karla Uljarevića, kojeg se potom ugasi i u klubu i u reprezentaciji. Upravo se na tom problemu playa može zaključiti gdje smo jer ja ne vidim tko bi to u sljedeće 3-4 godine mogao puniti tu poziciju u reprezentaciji - zaključio je. 

>> Pogledajte što je Aleksandar Petrović rekao kada je gostovao na VečernjiTV-u


 

 

Komentara 10

TO
Tomi0713
21:37 28.02.2019.

Za njih sve je Petrovic doktor

ZA
zagi101
22:03 28.02.2019.

ona dvojica mamlaza kaj vode HKS su egoistični idioti koji su uništili repku

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
21:47 28.02.2019.

Rekla Mica da između Roka i Rađe više vjeruje Roku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije