Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zabrana na HTV-u

Zvijezde javne televizije više ne smiju raditi u ‘fušu’

SPECIJAL EKRAN 19.07.2014., Zagreb - Televizijska voditeljica i novinarka Nevena Rendeli.  Photo:
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/4
10.04.2015.
u 14:41

Sukladno odredbama Etičkog kodeksa HRT-a, novinari i kreativno osoblje HRT-a ne smiju se baviti nikakvim stalnim ili povremenim poslovima ili aktivnostima koji bi mogli stvoriti dojam o mogućem ugrožavanju njihove neovisnosti, objektivnosti ili vjerodostojnosti, kazali su

Šefovi s Prisavlja začepili su priljev novca za djelatnike HRT-a koji su zarađivali sa strane pišući npr. kolumne za druge medije, neslužbeno doznajemo.

Među njima su i Daniela Trbović i Nevena Rendeli, a razlog je sukob s etičkom kodeksom.

Nejasno je zašto je odluka tek sad donesena. I kodeks i Zakon o radu i prije su sadržavali odredbe na koje se sad pozivaju.

– Sukladno odredbama Etičkog kodeksa HRT-a, novinari i kreativno osoblje HRT-a ne smiju se baviti nikakvim stalnim ili povremenim poslovima ili aktivnostima koji bi mogli stvoriti dojam o mogućem ugrožavanju njihove neovisnosti, objektivnosti ili vjerodostojnosti, kazali su za tportal s HRT-a

>>NovaTV najgledanija televizija, 'Kud puklo da puklo' najgledanija serija u Hrvatskoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije