Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
splitski slavuj

Zorica Kondža: Nadam se da ću uz tri sina imati jednu dobru nevistu

zorica kondža
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELLL
07.09.2014.
u 12:00

Uoči 30. obljetnice karijere diva otkriva što se promijenilo na glazbenoj sceni, zašto nije napravila više na poslovnom planu te što joj nedostaje do potpunog ispunjenja

Prije točno 30 godina splitska diva Zorica Kondža napustila je grupu Stijene i počela graditi svoju samostalnu karijeru. U više od četiri desetljeća koliko je na sceni glazbe se nikad nije zasitila, pa i danas o njoj govori s jednakim žarom. – Zahvalna sam dragom Bogu što sam mi je dao glas i pružio priliku da se bavim ovim poslom. Dok me služi glas i dok me publika želi, pjevat ću – kaže Zorica. Nedavno je održala veliki koncert u Dubrovniku, a pred njom je humanitarni koncert za djecu s posebnim potrebama na Hvaru.

– U subotu 6. rujna priprema se veliki koncert s glazbenicima koji su Hvarani i koji imaju kontakt s Hvarom – kaže Zorica, koja sa svojom obitelji već 20-ak godina ljetuje na tom otoku. – Suprug Joško i ja u Hvar smo se zaljubili još u mladim danima. A i moja prva gaža bila je upravo ovdje, na Tvrđavi 1980., s grupom Stijene tako da me Hvarani već smatraju svojom, a i ja se tako osjećam – kaže pjevačica. Uz nju nastupit će i brojna poznata imena kao što su Gabi Novak, Ivo Gamulin Gianni, Gego te brojne poznate klape.

– Još ću to odraditi i onda se vraćam u Split jer mi počinje škola – šali se Splićanka aludirajući na povratak u školske klupe svog najmlađeg sina Luke.

Pjevačica, ali prije svega majka i supruga svoju karijeru nikad nije stavljala ispred obitelji.

– Mnogo kolega znalo me pitati kako to da nisam napravila više u karijeri. Meni je karijera stala čim sam dobila prvog sina Tonija. Prije nego su došla djeca, znala sam biti po mjesec dana na turneji tako da sam zadovoljila te neke svoje zvjezdane staze, ispunila sam se u ovom poslu i nastupio je neki smiraj – govori Zorica, koja osim Luke i Tonija ima i sina Ivana.

– Žao mi je što nemam kćer, no nadam se da ću, s obzirom na tri sina, imati barem jednu dobru nevistu. Mislim da ću biti dobra svekrva i da ću imati dobar odnos s nevistama, samo neka ih Bog podari mojim sinovima da osnuju svoje obitelji. Voljela bih to doživjeti jer mislim da bi to bilo moje potpuno ispunjenje – govori ponosna majka mladih glazbenika.

– Sinove nikada nisam ni nagovarala ni odgovarala od glazbe. To im je došlo sasvim spontano s obzirom da odrastaju uz roditelje glazbenike. Drago mi je što glazbu vrednuju dobrim kriterijima. Njih ne fasciniraju pjevačice koje fantastično izgledaju i pokazuju tijelo. Oni gledaju kvalitete, odnosno kako tko svira, kako tko pjeva i kako tko zvuči – objašnjava pjevačica.

Za svoj rad Zorica je nagrađena brojnim nagradama u Hrvatskoj, ali i izvan nje. – Mogu reći da sam dosta ispunjena s te strane. Možda u produkcijskom smislu nisam ispunjena jer nisam izdavala albume svakih godinu dana kao neki moji kolege. Ali smatram da to nije ni mjerilo kvalitete. Mjerilo je ostati na sceni sve ove godine u državi koja ima jako puno pjevača – smatra Zorica. Kad pogleda unatrag, pjevačicu žalosti što se danas pjesme ne vrednuju prema vokalnim kvalitetama izvođača kao što je bilo nekad. – Prije se glazba više slušala, a danas se više gleda. Ja sam to ustanovila kad se pojavila Madonna. Gledala sam je uživo u New Yorku i mene se to uopće nije dojmilo jer sam glazbu naučila gledati sa stajališta glasovnih sposobnosti. Danas, recimo, imate Lady Gagu koja ima fenomenalne spotove, vrhunsku koreografiju i kostimografiju. Gledam spot i divim mu se, ali kad završi, ja uopće ne znam što je ona pjevala – govori Kondža i dodaje: – Velik se novac ulaže u glazbu pa i mi počinjemo oponašati zapad i od njega uzimati ono što ne valja. Osim u estradnim vodama, Zorica se okušala i u kazalištu i time ispunila svoju veliku želju. – Prije 17 godina imala sam glavnu ulogu u operi “Krvava svadba”. Za tu ulogu čak me hrvatsko glumište nominiralo u kategoriji najbolje ženske uloge – ističe ponosno. Svoju dosadašnju karijeru Kondža namjerava obilježiti velikim koncertom kojim bi zahvalila svojoj vjernoj publici. – Pokušat ćemo dogovoriti da koncert bude negdje u Zagrebu – otkriva pjevačica.

Ključne riječi

Komentara 1

PP
plavac plavi
17:47 07.09.2014.

Zorica LGBT aktivisti bi te mogli optužiti za homofobiju!! Pa tvoji su sinovi punoljetni i slobodni a ti im određuješ da moraju dovesti neviste! Radiš pritisak na njih! Imaju pravo i dovesti zeta!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije