Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORTSKA OBITELJ

Sestra novog izbornika dobro je poznata javnosti! Znate li tko je ona?

Foto: Borna Filic, Luka Stanzl/Pixsell
1/4
28.01.2021.
u 13:57

– Vanja je u svoje vrijeme čak imala i nekoliko međunarodnih ponuda, no izabrala je stomatologiju. Danas se bavi jahanjem i s velikim uspjehom nastupa na turnirima – istaknuo je Horvat

Hrvoje Horvat Cveba novi je izbornik naše rukometne reprezentacije, objavili su danas iz Hrvatskog rukometnog saveza. Hrvoje je zamijenio Linu Červara, čiji je bio pomoćnik, a prije toga bio je i trener našičkog Nexea. Izbornik se zove isto kao i njegov slavni otac koji je 1972. s reprezentacijom bivše zemlje osvojio zlato na Olimpijskim igrama, a s bjelovarskim Partizanom bio prvak Europe. Hrvojeva sestra Vanja bivša je supruga trenera Dinama Zorana Mamića, a druga sestra Jasenka bila je udana za pokojnog rukometaša Iztoka Puca. 

 – Ne samo ja nego i moje sestre Vanja i Jasenka bavile su se aktivno sportom. Vanja i ja igrali smo rukomet, a Jasenka se bavila plivanjem. Znate, rukomet je u Bjelovaru u to vrijeme bio izuzetno popularan. Nije bilo ulice u gradu u kojoj se nije igrao rukomet. Sva su djeca barem jednom otišla na rukometni trening. Neki su brzo odustali, neki su ostali. Moje su sestre brzo odustale od sporta, izabrale su neki drugi put, a ja sam, eto, jedini od nas ostao u vrhunskom sportu. Vanja je u svoje vrijeme čak imala i nekoliko međunarodnih ponuda, no izabrala je stomatologiju. Danas se bavi jahanjem i s velikim uspjehom nastupa na turnirima – istaknuo je prije nekoliko godina u razgovoru za Večernji list i dodao kako je i nakon sestrina razvoda ostao u dobrim odnosima s braćom Mamić.

– Bila je to prava sportska kuća. To je bilo jedino mjesto gdje smo se na ljeto znali svi okupiti. Što se tiče Mamića, jasno da sam ostao s njima u dobrim odnosima. To su ljudi velika srca bez obzira na to što većina misli drukčije. Čujemo se, družimo se bez obzira na to što Zoran i Vanja više nisu zajedno. Čak mogu priznati da sam nogomet počeo pratiti zbog Zorana, a taj me sport prije uopće nije zanimao. Kad je Zoki postao trener Dinama, onda sam znao otići i na utakmice – rekao je Horvat. 

 

Ključne riječi

Komentara 13

AR
Armagedon
16:21 28.01.2021.

Pa kakve ima veze njegova sestra, šogorica ili susjeda...... hoće li on biti izbornik ili njegova ženska rodbina

EL
Elektra268
14:26 28.01.2021.

Kakvo novinarstvo... ni riječi o tome za koga je (bila) udana njegova druga sestra, Jasenka.. Kao da je to manje bitan podatak od ovoga! Sramotno od VL, dno dna...

RO
roland
14:25 28.01.2021.

Odmah su ga krenuli minirati s neuspješnim brakom njegove sestre, s kaznenom prijavom protiv nećakinje, s Mamićima i HDZ-om... Podrška Horvatu, neka se riješi svakog tko do 1.3. ne skinete 5 ili 7 kg i ne bude mogao istrčati 88 km za 35 minuta., a 100 metara ispod 13,8 sekundi....5 puta zaredom s pauzom od 3 minute. Takvi ne mogu igrati današnji rukomet!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije