Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlatne žice 2010.

Željko Sesvećan, Vlado Bašić i Mirko Pećar plasirali se u finale

zlatne žice slavonije (1)
Foto: Duško Mirković/PIXSELL
1/4
02.09.2010.
u 22:09

Tijekom polufinalne večeri tamburaških pjesama izvedene su 22 nove skladbe.

Svečanom povorkom "požeške berbe grožđa" ulicama grada započeo je trodnevni program glazbenog programa Zlatne žice Slavonije 2010. kojeg je pred više tisuća posjetitelja na središnjem trgu Svetog trojstva nakon pozdravnih riječi gradonačelnika Požege Zdravka Ronka otvorio pokrovitelj festivala predsjednik RH Ivo Josipović.

Prije toga povorka sa više od 500 folkloraša i berača te zaprega prikazalo je običaje uz berbu grožđa i preradu vina kojeg su posjetitelji mogli kušati.

Tijekom polufinalne večeri tamburaških pjesama izvedene su 22 nove skladbe, a odlukom festivalog povjerenstva na završnu tamburašku večer u subotu plasirali su se Željko Sesvećan sa pjesmom Pustite me noćas, Mirko Pećar sa pjesmom Nema žene do Hrvatice i Vlado Bašić s pjesmom Škripe kapije.

Večer je završena koncertom tamburškog sastava Bekrije na kojemu su gosti bili Ćiro Gašparac, Prva liga i Vlatka Kopić Tena, a svoj album prvijenac promovirao je solista Mirko Pećar Bjelovarac na radu u Švicarskoj.

Komentara 1

NO
norahs
09:08 03.09.2010.

Vlado, čestitam!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije