Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mnogima omiljeni glumac

Zbog fatalne Srpkinje se s majkom i sestrom naguravao u hotelu

Foto: Profimedia
1/8
01.12.2019.
u 09:00

Trenutačno je u kinima film 'Izazivač: Le Mans' u kojem glumi uz Matta Damona. Christian Bale tumači vozača Kena Milesa koji je s Fordovim trkaćim modelom GT40 uspio nadjačati Ferrari u utrci izdržljivosti 24 sata Le Mansa.

Glumca Christiana Balea mnogi su zapamtili po trilogiji 'Batman' Christophera Nolana, ali ovaj talentirani Velšanin za svoje uloge stvarno daje sve od sebe.

Trenutačno je u kinima film 'Izazivač: Le Mans' u kojem glumi uz Matta Damona. Bale tumači vozača Kena Milesa koji je s Fordovim trkaćim modelom GT40 uspio nadjačati Ferrari u utrci izdržljivosti 24 sata Le Mansa. Za ovu je ulogu 45-godišnji Christian izgubio 35 kilograma. Ovo nije prvi put da se tako transformirao, a mnogima je upravo zbog predanosti i ekstremnih fizičkih transformacija najdraži glumac. Bale je rođen 30. 01. 1974. u Walesu. Karijeru je započeo već kao dječak. U posao su ga uvele majka Jenny koja je radila kao plesačica i klaun, te starija sestra koja je bila glumica. Zanimljivo je i da je njegov djed radio kao kaskader za Johna Waynea u filmu "Hatari". 

Prvi put se pojavio na reklami za omekšivač kada je imao samo devet godina, a ubrzo nakon toga zabljesnuo je u predstavi 'The Nerd' s komičarom Rowanom Atkinsonom. Odmah potom dobio je prvu veliku priliku kada je Steven Spielberg baš njega izabrao između 4000 kandidata kako bi tumačio Jima Grahama u filmu "Carstvo sunca". Bila je to drama o dječaku iz Engleske koji odrasta u Kini u doba Drugog svjetskog rata i završava u japanskom koncentracijskom logoru. Uslijedile su još neke uloge, a jednu manju je dobio i u adaptaciji Shakespearova Henryja V. Kennetha Branagha. Nekoliko godina poslije dobio je ulogu i u mjuziklu "Newsies". Prihvatio je rad na projektu o mladićima koji raznose novine, a onda su dodali i pjesme, te je to tako postao najmanje isplativi film koji je Walt Disney Pictures producirao. No prije no što je dobio priliku glumiti uz velika imena, u životu mu se dogodila drama. Roditelji su mu se rastali, što ga je iznimno pogodilo, a kasnije su se jako ružno natezali zbog njegove budućnosti.  
Njegova majka htjela je da završi fakultet, a njegov otac David Bale tome se protivio. Christiana je odlučio odvesti u Los Angeles, a njegovu majku i dvije sestre je ostavio u Walesu. Talentirani mladić nije dugo čekao da se probije u Hollywoodu. Naime, dobio je ulogu u filmu "Little Women" u kojem je glumio uz Winonu Ryder, a dvije godine poslije pojavio se i u filmu "The Portrait of a Lady", adaptaciji romana Henryja Jamesa.

Godine su prolazile, Bale je igrao manje uloge, a onda mu se dogodio hit. U filmu "Američki psiho" glumio je serijskog ubojicu opsjednutog izgledom. Prvi put je radi uloge potpuno transformirao svoje tijelo te se svijetu predstavio utreniran, bez grama masti na tijelu. Mnogi su kritizirali film zbog nasilja, a on je uvijek imao spreman odgovor. - Ne razumijem one koji ne mogu shvatiti da je film smiješan. Da, bolestan je i pomaknut. Ali je urnebesan - kazao je Bale. 
Iste godine se zaljubio u Sibi Blažić, bivšu manekenku i osobnu asistenticu. Fatalna Srpkinja od njega je starija četiri godine i totalno ga je očarala, ne odvaja se od nje već gotovo dvadeset godina. - Moja supruga je nevjerojatno jaka žena. Ona je iznimno snažna i otresita, ne trpi bilo kakve gluposti i zato je volim. Kako se ponašam kod kuće, to uvelike ovisi i o ulozi za koju se pripremam ili trenutno glumim, ali Sibi se to sviđa i misli da je to cool. 

To možete gledati na dva načina - s jedne strane netko bi rekao 'jadna žena, zasigurno joj nije lako nositi se sa svime time', a s druge strane možete joj zavidjeti i reći 'kakva sretnica, u isto vrijeme može biti s toliko različitih muškaraca'', izjavio je svojedobno o svojoj supruzi s kojom je tijekom 17-godišnjeg braka dobio kćer Emmeline i sina Josepha. Još se jednom transformirao za ulogu u filmu "The Machinist" 2004. godine. Izgubio je gotovo 30 kilograma, a kako bi to postigao, jeo je samo jednu jabuku i pio jednu kavu dnevno. U ovom psihološkom trileru glumio je radnika koji se bori s nesanicom i razgovara s nepostojećim suradnikom, te zbog toga rapidno gubi na težini. Fascinantno je da je samo godinu poslije prihvatio ulogu u filmu "Batman Begins" zbog koje je ponovno morao početi obilno jesti i trenirati. Bale, koji ne izbjegava apstraktnije projekte, prihvatio je ulogu u eksperimentalnom filmu "I'm Not There" s Heathom Ledgerom i Cate Blanchett. Balea je polako pratila stigma 'temperamentnosti'. Ipak, do 2008. godine, kada je izašao film "The Dark Knight", javnost nije imala dokaza za to. A onda je se iz jedne hotelske sobe u Londonu začula vriska. 

- Ovo je privatna situacija, ne prilazite - urlala je na novinare Christianova sestra. Glumac je te godine prvi put došao u fokus javnosti zbog ekscesa. Posvađao se s majkom i sestrom. Povod je navodno bila njegova supruga Sibi koju dvije žene nikako nisu mogle smisliti. Govorile su ružno o njoj, a kasnije su ga molile da im da 100.000 funti. Christian je nakon toga izgubio kompas i navodno počeo gurati majku i sestru koje su pozvale policiju.  

 - Ne znam što mu je bilo te večeri. Urlao je na nas bez razloga, a njegova supruga Sandra, koju sam srela nekoliko puta, promatrala je to bez riječi. Christian nam jako nedostaje, ali on ne odgovara na naše pozive, mailove ni rođendanske čestitke, a čak je nekoliko puta promijenio broj telefona da ga ne možemo nazvati. Kako bih znala kako izgleda, tražim ga po internetu, a ponekad, kada se fotografira s kćerkom, mogu vidjeti i kako moja unuka raste. Ako želim doznati što se događa u njegovom životu, moram čitati novinske napise - rekla je nakon tog incidenta njegova majka Jenny. Zbog toga je nakratko završio u pritvoru, no brzo je pušten. Trenutačno sa svojom obitelji nema nikakve kontakte, ali izrazito je vezan za obitelj svoje supruge. Poznanici tvrde da je upravo uz nju saznao što stvarno znači obitelj. Zbog toga inzistira da njegova djeca nauče srpski jezik te ih vodi u crkvu svetog Ilije u Los Angelesu.

Pogledajte koji su glumci zbog uloge ugrozili zdravlje:

 

Ključne riječi

Komentara 5

JU
jurica
10:23 01.12.2019.

Lepa zena

NN
nista_ne_znam
19:08 01.12.2019.

Jeste uspjeli ugurati Srbe u naslov? Svaka cast, slijede plus bodovi.

ZD
zg_dubrava
10:24 01.12.2019.

novinarka nema pojma o cemu pise..Empire of the sun-Spielbergov film iz 87-e.. dobio oskara jos..manje uloge. Novinarko kad prepisujes malo bolje gledaj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije