Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fotosofia

Završila 13. Fotosofia, polaznici učili i od svjetski poznatog fotografa

Foto: Krume Ivanovski
1/10
21.06.2018.
u 15:18

Mladim fotografima ovo je jedinstvena prlika za usavršavanje, ali i dobra prilika da nauče kominicirati s poznatim osobama, modelima, stilistima...- rekao je Recuneco, koji je radio za prestižne magazine poput Vougea, Ellea, Vanity Faira...

Posljednji dan Fotosofije, seminara za naprednu fotografiju pod vodstvom fotografa Damira Hoyke, bio je posebno emotivan. Nakon što su završile besplatne radionice i predavanja, u Termama Tuhelj otvorena je izložba radova polaznika među kojima je publika izabrala najbolje.

Katica Filipović (25), seminaristica rodom iz Posušja nije mogla sakriti oduševljenje što je upravo njezina serija art fotografija ostavila najveći dojam na posjetitelje.

- Moje vrijeme tek dolazi. Osjetila sam to i prije Fotosofije, a sada sam dobila i konačnu potvrdu. Zato ne žalim što sam čak i prije dolaska na Hoykin seminar dala otkaz na mjestu grafičke dizajerice u jednoj tvrtki. Sada se namjeravam posvetiti isključivo fotkanju, a naviše me privlači modna fotografija - rekla je Katica Filipović koja je – s još četrnaest seminarista – tijekom Fotosofije učila od najboljih. Među njima je bio i svjetski poznat španjolski fotograf Eugenio Recuenco koji je samo zbog Hoykina seminara došao iz Madrida. Impresionirala ga je kreativnost mladih fotografa i njihov napredak u samo tjedan dana.

- Fotografije nastale za vrijeme seminara vrlo su zanimljive. Među njima je mnogo portreta, no svi imaju različitu ideju. Vidio sam neke fotografije prije i poslije obrade i jasno se vidi da su u post produkciji dobile profesionalni finiš. Inače, mladim fotografima ovo je jedinstvena prlika za usavršavanje, ali i dobra prilika da nauče kominicirati s poznatim osobama, modelima, stilistima...- rekao je Recuneco, koji je radio za prestižne magazine poput Vougea, Ellea, Vanity Faira, GQ-a, te snimao video spotove za modne kuće poput Nine Ricci. Seminaristima je otkrio kako izgleda snimanje poznatih reklamnih kampanja, modnih editorijala i predstavio svoj projekt 365 čiji se dovršetak očekuje krajem godine.

Iako je seminar završio, Hoyka kaže kako to za seminariste nije kraj već početak Fotosofije, budući da se pridružuju "plemenu" koje sad broji 195 "fotosofa"

- Beskrajno sam ponosan i zadovoljan što sam, uz pomoć svojih asistenata, tolikom broju mladih i talentiranih fotografa pružio priliku da napreduju i budu još bolji. Mnogo mi znači što je i fotograf svjetskog kalibra Eugenio Recuenco prepoznao i pohvalio naš projekt te što je među seminaristima sve više onih poput Franje Matkovića – jednog od najboljih modnih fotografa Hrvatske - koji su se nakon seminara etablirali te žive od fotografije. Ovako velik projekt ne bih mogao ostvariti bez podrške vodećih hrvatskih kompanija koje su prepoznale "Fotosofiju" kao društveno vrijedan projekt i omogućile da fotke snimljene na seminaru "ožive" u njihovim kampanjama - zaključio je Hoyka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije