Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporni scenariji

Zaustavljeno snimanje triju velikih domaćih povijesnih serija

domagoj buric
Davor Puklavec
21.11.2009.
u 16:29

Odluku o stopiranju snimanja Burić je donio u dogovoru s Dramskim programom ponajviše zato što scenariji nisu bili spremni. Dodao je da je upitno hoće li uopće i kada će biti spremni

Iako su mnogi gledatelji s oduševljenjem dočekali vijest o snimanju triju velikih domaćih serija – Grička vještica, Čuvaj se senjske ruke i Zrinski – od njih do daljnjeg neće biti ništa.

– Još sam u srpnju zaustavio snimanje tih serija. Ugovori nisu bili potpisani jer scenariji nisu bili spremni za realizaciju – kazao je Domagoj Burić, direktor programa na netom održanom Vijeću HRT-a.

– Podržao sam Burića da ne ulazimo u te projekte – dodao je Blago Markota.

Odluku o stopiranju snimanja Burić je donio u dogovoru s Dramskim programom ponajviše zato što scenariji nisu bili spremni. Dodao je da je upitno hoće li uopće i kada će biti spremni.

O “Gričkoj” se već pisalo kao o iznimno skupom projektu koji se trebao snimati u koprodukciji u Hrvatskoj, Austriji i Njemačkoj, no onda se postavilo pitanje autorskih prava.

Komentara 5

Avatar punkufer
punkufer
10:52 23.11.2009.

Ne smije se razbacivati s novcem ali domaće serije, naročito povijesne treba snimati.

PR
predak
17:22 21.11.2009.

\"Hrvatski\" filmovi u kojima hrvatski vojnik piša po zarobljenom vojniku (iako je to apsolutna neistina, doduše, obrnuto i još gorje od toga čina istina) nikada nemaju prepreka u realizaciji, a ako se želi krenuti u realizaciju povijesnog filma na ponos nama i Domovini te i korisna propaganda na dobro o nama svijetom - uvijek se pronađu zapreke!? Žalosno!!

MI
mikistjep
16:31 22.11.2009.

A imaju novaca za poluretardirane sapunice ,koje prati zanemarivo mali broj gledatelja. Zasto uopce placamo pretplatu? Zar nebi javna televizija trebala promicati kulturu i povijesno bogatstvo, kojeg Hrvatska ima na pretek. Samo o Zrinskima se moze snimiti 10 filmova a scenarij je sama povijest koja je vec napisana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije